Vuositeema

 

Rotary Internationalin vuositeema 2023-2024

 

Rotary Internationalin tuleva presidentti R. Gordon R. McInally julkisti rotaryvuoden 2023-24 teeman

Rotary Theme Logo 2023-2024

 

 

Kirjoittaja: Etelka Lehoczky

Rotaryn tuleva presidentti R. Gordon R. McInally kehotti jäseniä vangitsemaan maailman huomion ja johtamaan tietä kohti mahdollisuuksia, jotka ylittävät nykyiset odotuksemme.

McInally, South Queensferryn Rotary Clubin jäsen West Lothianista Skotlannista, paljasti presidenttikauden 2023-24 teeman Luo toivoa maailmaan Rotaryn kansainvälisessä konventissa Orlandossa, Floridassa, Yhdysvalloissa 9. tammikuuta. Hän kehotti jäseniä edistämään rauhaa levottomissa valtioissa, auttamaan konflikteista kärsiviä ja ylläpitämään entisten johtajien aloittamia aloitteita.

”Tavoitteena on palauttaa toivo – auttaa maailmaa parantumaan tuhoisista konflikteista ja puolestaan ​​auttaa meitä saavuttamaan pysyvä muutos itsellemme”, McInally sanoi Rotaryn vuotuisessa koulutustilaisuudessa tuleville piirikuvernööreille.

McInally puhui naisesta, jonka hän tapasi Ban Taling Chanissa Thaimaassa, missä rotaryn jäsenet auttoivat rakentamaan taloja, kokoussalia sekä lastenhoito- ja terveydenhuoltotiloja Etelä-Aasiaa vuoden 2004 lopulla tuhonneen tsunamin jälkeen. Nainen oli menettänyt miehensä, hänen tyttärensä ja hänen poikansa tsunamissa sekä hänen toimeentulonsa. Mutta hänellä oli silti tarjota McInallylle lahja: kaunis simpukankuori.

”Hän kertoi minulle, että Rotary… oli palauttanut hänen optimisminsa. Annoimme hänelle toivoa”, McInally sanoi.

”Näin Rotary tuo pysyvän muutoksen maailmaan”, hän lisäsi, ”palautettu tai vasta luotu toivo kerrallaan.”

Rauhan edistäminen

Merkittävä tapa tuoda toivoa maailmaan on painottaa enemmän rauhaa, McInally sanoi. Hän mainitsi Rotaryn jäsenten kuluneen vuoden aikana toteuttaman toiminnan tukeakseen Ukrainan kansaa Venäjän hyökkäyksen jälkeen. Rotary on asettanut humanitaarisen avun etusijalle ja houkuttelee lisää ukrainalaisia ​​jäseniä prosessiin. Mutta McInally huomautti, että todellista helpotusta ei tule ilman rauhaa – ei vain Ukrainassa, vaan Jemenissä, Afganistanissa, Syyriassa ja kymmenissä muissa paikoissa ympäri maailmaa.

”Rauha on maaperä, jossa toivo juurtuu”, McInally sanoi.

McInally korosti myös jatkuvuuden voimaa ja kehotti Rotaryn jäseniä jatkamaan joidenkin entisten johtajien työtä. Hän lupasi ylläpitää vuosien 2020–2021 presidentti Shekhar Mehtan käynnistämää Empowering Girls -aloitetta ja pitää kiinni monimuotoisuuden, tasa-arvon ja osallisuuden painotuksesta koko Rotaryssa. Hän pani myös merkille viimeaikaiset tapahtumat, jotka korostavat Rotaryn jatkuvan keskittymisen tärkeyttä polioon. Kuluneen vuoden aikana poliotapauksia on ilmaantunut monilla alueilla ympäri maailmaa, minkä vuoksi rotaryn jäsenten on entistä tärkeämpää johtaa taudin vastaista taistelua.

McInallyn mukaan Rotaryn on edelleen kerättävä vähintään 50 miljoonaa dollaria vuodessa saadakseen täyden 2-1-rahoitusosuuden Bill & Melinda Gates -säätiöltä. Vain noin yksi 12:sta jäsenestä lahjoittaa tällä hetkellä polion hävittämiskampanjaan, ja alle yksi viidestä klubista lahjoittaa vuosittain.

McInally pyysi valituilta piirikuvernööreiltä tukea uuden tärkeyden tunteen luomiseksi klubeihinsa, joka auttaisi toteuttamaan Rotaryn näkemystä poliovapaasta maailmasta. ”Tämä on aika, jolloin meidän on ylitettävä se, mikä on tarpeen vuodesta toiseen, ja varmistettava, että tarjoamme kaikki tarvittavat resurssit menestyäksemme mahdollisimman nopeasti”, hän lisäsi.

Keskity mielenterveyteen

McInallyn mukaan Rotaryn jäsenten tulisi tarjota toivoa mielenterveyshaasteista kärsiville – COVID-19-pandemian pahentamasta kriisistä. Monet ihmiset ovat menettäneet perheenjäseniään, monet muut ovat löytäneet sosiaaliset verkostonsa juurineen, ja erityisesti nuorten koulutus- ja kehityspolut ovat katkenneet. Tämän seurauksena yhä useammat ihmiset ympäri maailmaa kohtaavat mielenterveysongelmia. Silti avun hakeminen nähdään usein heikkouden merkkinä.

”Mikään ei voisi olla kauempana totuudesta”, McInally sanoi. ”Avun hakeminen on rohkeaa – ja hyvinvoinnin tiellä jatkaminen on vieläkin rohkeampaa.”

Hän lisäsi, että Rotary pyrkii parantamaan mielenterveyspalveluja ensi vuonna ja sen jälkeen. Rotaryn pitäisi olla tunnettu organisaationa, joka huolehtii jäsenistään ja ​​ihmisistä, joita se palvelee, McInally sanoi. ”Jokainen mielenterveyden ammattilainen kertoo sinulle, että auttamalla muita autamme olennaisesti itseämme.”

McInally päätti puheensa kuvailemalla jatkuvuuden ja innovaation ihanteellista tasapainoa. ”Rotary auttaa luomaan olosuhteet rauhalle, mahdollisuuksille ja elämisen arvoiselle tulevaisuudelle”, hän sanoi. ”Jatkamalla sitä, mitä osaamme parhaiten, pysymällä avoimina ja halukkaina muuttumaan ja keskittymällä rauhan rakentamiseen maailmassa ja itsessämme, Rotary auttaa luomaan rauhallisemman maailman – toiveikkaamman maailman.”

Rotary Theme Logo 2023-2024

Share This