Keitä olemme

Kangasalan Rotaryklubi 1998-2019

Kangasalan Rotaryklubin perustamiseen tähtääviin toimenpiteisiin liittyvät Rotary-piirimme 1390 governor Krister Eklundin käymät neuvottelut Tampere-Kissanmaan klubin kanssa. Tämän klubin hallitus luovutti toimialueestaan Kangasalan alueen uuden klubin käyttöön. Perustamisasiaa käsitteli myös Vanajaveden Rotaryklubin hallitus Hämeenlinnasta ja he päättivät ryhtyä perustettavan Kangasalan Rotaryklubin kummiklubiksi. Governor Krister Eklund nimesi klubistaan rotaryveli Antti Ikosen toimimaan hänen erityisedustajana uuden klubin perustamistehtävän suorittamisessa.

Antti Ikosen johdolla erillinen työryhmä valmisteli sitten tammi-maaliskuussa 1998 käytännössä tulevan klubin perustamistoimenpiteet. Työryhmään kuuluivat keskeisesti Ikosen lisäksi Matti Myllylä, Jouko Tiitola, Pentti Välimaa, Seppo Sarsama ja Antti Riitakorpi. Kun tarvittava määrä luokitteisiin sopivia henkilöitä oli suostunut jäseniksi, voitiin perustamiskokous kutsua koolle. Jo alusta alkaen oli tullut selväksi, että uusi klubi on ns. sekaklubi eli jäseniksi otetaan myös naisia. Perustamiskokous pidettiin 24. päivänä maaliskuuta 1998 Kangasalan Lukion Marski-salissa. Kokouksessa valittiin ensimmäiseksi presidentiksi Antti Riitakorpi. Heti 1.4.1998 alkaen klubi ryhtyi toimimaan kuten virallinen rotaryklubi perustamiskokouksessa hyväksyttyjen periaatteiden mukaisesti. Kokouspaikaksi valittiin Hotelli Urku ja kokousajankohdaksi joka keskiviikko 16.45. Perustamisasiakirjojen perusteella Rotary International hyväksyi klubimme viralliseksi jäseneksi 18.5.1998.

Klubin toiminta on heti alusta alkaen ollut korkeatasoista. Klubilla on ollut useita nuorisovaihto-oppilaita. Rotarysäätiön varoja on haettu ja saatu mm. opiskelustipendi ulkomailla tapahtuvaa opiskelua varten ja huumeidenkäytön vastaiseen projektiin täällä Kangasalla.

Klubin viikkokokousten esitelmät ovat olleet erittäin korkeatasoisia sekä yritysvierailut useisiin laitoksiin hyvin avartavia. Klubin presidenttinä ovat toimineet Antti Riitakorpi, Ismo Mäkinen, Ulla-Kaija Lammi, Pentti Rahila, Pekka Jaatinen, Lottamaija Poussa, Teuvo Ropo, Mirja Jussila, Merja Silfsten, Jyrki Jaakkola, Päivi Lehti, Kari Veijola, Tuula Kerppola, Pirkko Noukka, Auni Kaipia, Pekka Pietilä, Asko Saarenpää, Satu Rantaeskola, Markku Mäki-Opas, Kari Veijola ja nykyisenä presidenttinä Pekka Pietilä

Rotarien nuorisotoiminta jakautuu kolmeen päätoimintaan:
1. Vuosivaihto
– Vuosivaihto on vuoden mittainen perhe- ja opiskeluvaihto.
2. Kesävaihto
– Kesävaihto on noin kuukauden mittainen perheenjäsenyys ulkomailla.
3. Kansainväliset leirit
– Kansainsäliset leirit tarjoavat lyhytaikaisen kokemuksen 2-3 viikoksi.

Nuorisovaihtoasiamiehemme on Mika Torhola
Nuorisovaihtotiimiimme kuuluvat lisäksi Auni Kaipia ja Asko Saarenpää sekä Merja SIlfsten varajäsenenä

Hakuajat ja muuta lisätietoa osoitteesta rye.fi

Pidämme arvossa kansainvälisen Rotary Internationalin ponnisteluja ja järjestön arvokasta työtä muun muassa polion hävittämiseksi maapallolta. Pelkästään tähän työhön Rotary on suunnannut runsaasti vapaaehtoisvoimaa sekä yli 1,2 miljardia US-dollaria.

Vaikuttava kansainvälinen verkosto

Rotary on Chicagossa 23.2.1905 perustettu kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysorganisaatio. Rotary Internationalin kotipaikka on Evanston, USA:n osavaltiossa Illinoisissa. Tunnuslauseemme on Palvelu itsekkyyden edelle (Service Above Self).

Rotaryyn kuuluu 1,2 miljoona jäsentä 35 000 klubissa yli 200 maassa. Rotary on merkittävä kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysjärjestö. Suomi on jaettu kuuteen rotarypiiriin, joista yhteen kuuluvat myös Viron klubit. Suomessa ja Virossa on yhteensä 300 klubia, joissa runsaat 10 000 rotaria.

Pepper Bar & Restaurant
Kuohunharjuntie 26