Keitä olemme

Keitä olemme

Äetsän Rotaryklubi on aktiivinen sastamalalainen rotaryklubi. Kokoonnumme kuukauden 1. ja 3. maanantai klo 18:00 Pehulan Kyläkahvilaan tapaamaan toisiamme, kuulemaan kiinnostavia esitelmiä ja edistämään hyvää omalla paikkakunnallamme. Käymme myös vierailemassa erilaisissa kohteissa. Tuemme kansainvälisen Rotaryn humanitaarisia projekteja, osallistumme nuorisovaihtoon ja edistämme lähiseudun hyvinvointia.

Klubissamme on 15 jäsentä (3 nais- ja 12 miesjäsentä) sekä 2 kunniajäsentä. Klubimme on perustettu 14.1.1972. Kummiklubimme on Huittisten Rotaryklubi. Olemme osa piiriä 1410.

Harrastus, jolla on tarkoitus

Olemme keskittyneet nuorisovaihdon tukemiseen. Järjestämme nuoria Rotaryn kansainväliseen nuorisovaihtoon. Meidän mielestämme nuorisovaihto on mitä parhainta ruohonjuuritason kansainvälistymis- ja rauhankasvatusta.

Pidämme arvossa kansainvälisen Rotary Internationalin ponnisteluja ja järjestön arvokasta työtä muun muassa polion hävittämiseksi maapallolta. Pelkästään tähän työhön Rotary on suunnannut runsaasti vapaaehtoisvoimaa sekä yli 1,2 miljardia US-dollaria.

 

Vaikuttava kansainvälinen verkosto

Rotary on Chicagossa 23.2.1905 perustettu kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysorganisaatio. Rotary Internationalin kotipaikka on Evanston, USA:n osavaltiossa Illinoisissa. Tunnuslauseemme on Palvelu itsekkyyden edelle (Service Above Self).

Rotaryyn kuuluu 1,2 miljoona jäsentä 35 000 klubissa yli 200 maassa. Rotary on merkittävä kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysjärjestö. Suomi on jaettu kuuteen rotarypiiriin, joista yhteen kuuluvat myös Viron klubit. Suomessa ja Virossa on yhteensä 270 klubia, joissa runsaat 8900 rotaria.

 

Rotaryn tavoite

Rotaryn tavoitteena on edistää palvelun periaatetta kunkin rotarin ammatissa ja yksityiselämässä mm. seuraavasti:

1) Edistää ystävyysverkoston syntymistä ja löytää mahdollisuuksia palvelemiseen;

2) Toimia tehokkaana hyväntekeväisyysjärjestönä;

3) Pitää yllä liike- ja ammattimoraalia, lisätä kaiken työn arvostusta ja kunnioittaa jokaisen rotarin ammattia;

4) Kannustaa jokaista rotaria palvelun periaatteeseen yksityiselämässä, ammatissa ja yhteiskunnallisessa toiminnassa;

5) Edistää kansainvälistä yhteisymmärrystä, suvaitsevaisuutta ja hyvää tahtoa rotarien yhteistyön kautta.

 

 

Kokoontumistiedot

Paikka:
Pehulan Kyläkahvila
Päätie 20
32740 Sastamala

Aika:
Yleensä kuukauden 1. ja 3. maanantai klo 18:00.

Ajankohtaista

Tapahtumat

Share This