Rotaryn nuorisovaihto

– ulkomaille turvallisesti ja edullisesti

onet tuntevat Rotaryjärjestön parhaiten sen nuorisovaihto-ohjelmasta, eikä syyttä.  Yli 8 000 nuorta ympäri maailman saa vuosittain mahdollisuuden tutustua vaihto-oppilaana johonkin uuteen kulttuuriin. Suomen organisaation kautta kulkee noin 600 suomalaista ja ulkomaalaista nuorta vuosittain.

Rotaryn nuorisovaihto on turvallinen ja usein varsin edullinen tapa lähteä ulkomaille vaihto-oppilaaksi. Se on myös  sertifioitua ja valvottua. Nuorta sitovat rotareiden ohjeet ja säännöt, se on osa turvallisuutta. Nuori ja hänen perheensä koulutetaan vaihtovuoden vaatimuksiin ennen nuoren lähtöä. Vastaanottava perhe ottaa nuoren perheenjäsenekseen. Vastaanottava rotaryklubi huolehtii mm. saapuvan vaihto-oppilaan koulukustannuksista. Nuori saa myös pientä kuukausirahaa rotaryklubiltaan. Perhe ei saa rahallista korvausta nuoren ylläpidosta.

Meillä Vihdissä nuorisovaihdolla on jo vuosikymmenten perinteet, ja kaksi paikallisklubiamme vastaavat vuorovuosin vaihdon toteutuksesta. Viime vuosina Vihdin rotaryklubi on vastaanottanut nuoria Kanadasta ja USA:sta. Vihtiläisnuorten suuntana on ollut USA.

Suomeen saapuville vaihto-oppilaille tarvitaan isäntäperheitä. Nuori on vaihtovuoden aikana yleensä kolmessa perheessä, noin neljä kuukautta jokaisessa. Kun haluat tarjota turvallisen kodin Suomeen saapuvalle nuorelle, ota yhteyttä klubimme nuorisovaihtoasiamieheen. 

 

Miten ja milloin haetaan?

 

Rotaryn kautta voit päästä vuosivaihtoon, kesävaihtoon tai leirivaihtoon. Näistä eri vaihtomuodoista voit  lukea lisää Suomen Rotaryn nuorisovaihdon sivuilta. Hakuaika seuraavan vuoden vaihtoihin on hakuvuotta edeltävänä syksynä. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä klubimme nuorisoasiamieheen ja kysy lähetämmekö vaihto-oppilaan tulevana vuonna.

Rotareiden nuorisovaihtoon ulkomaille voi hakea Vihdin Rotaryklubin kautta joka toinen vuosi. Vaihtoon lähdetään yleensä lukion 1. luokan jälkeisenä kesänä. Ota yhteyttä nuorisovaihtoasiamieheen ja selvitä, koska on mahdollista hakea seuraavan kerran.

Vaihto-oppilashakemus lähetetään sähköpostitse klubin nuorisovaihtoasiamiehelle.Hakemus on vapaamuotoinen kirje, jossa vaihtoon haluava
– kertoo itsestään
– perheestään
– koulumenestyksestään
– englanninkielen taidoistaan
– harrastuksistaan
– erityisesti siitä, miksi on kiinnostunut vaihto-oppilasvuodesta ulkomailla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kokoontumistiedot

Paikka:
ViaDia
Asemantie 1 A
03100 NUMMELA

Aika:
Joka toinen (pariton) tiistai klo 17.30-19.00

Tapahtumat

Ei tapahtumia
Share This