Tervehdys Rotarit!

Klubimme kevään viikkokokousjärjestelyissä muutoksia COVID-19 pandemian rajoittamiseksi ja riskiryhmien (perussairaudet, ikä) suojaamiseksi.

Tarkoituksenmukaisuuden ja mahdollisuuksien mukaan kokoukset ja esitelmät toteutetaan virtuaalikokouksina tai myöhemmin keväällä terveydenhuollon ohjeistusten niin salliessa. Seuraa ilmoitteluamme ja tarkempia ohjeita kotisivuiltamme!

Sosiaalisten kohtaamisten väistämättä vähentyessä on hyvä huomata, että  Myrotarystä löytää myös vinkkiä ja sisältöä aktiiviseen etärotariuteen – oletko Sinä jo rekisteröitynyt. Käytä ”etäily” hyödyksesi ja rekisteröitydy my.rotary.org !

Ohjeet erään piirin toimesta:
Voit myös tutustua 1420 piirin ohjeisiin rekisteröitymisessä!

My Rotaryssä on myös infoa ja ohjeistusta etäkokousjärjestelyistä: https://my.rotary.org/en/learning-reference/learn-topic/online-club-meetings

Tulevissa etäkokouksissa käytämme ”ZOOM cloud meeting” sovellusta etäkokouksien järjestämiseen. Työpöytäsovelluksen (tietokoneelle eli PC:lle) saat ladattua täältä: https://zoom.us/download#client_4meeting

Jokin aika sitten julkisuudessa kuvattua tietoturvariskiä ei  maallikkoselvityksen perusteella ole sovelluksen selain versiossa. Chromeen tai Firefoxiin voi ladata samasta zoom.us osoitteesta selain laajennuksen (add-in)… selaimen kautta osallistuminen on riskien minimointia.

Tuo oleellisin riski nimittäin liittyi siihen, että klikkaisi jotakin infektoivaa web linkkiä jonka ”hakkeri” lähettäisi chat keskusteluun. Sovittiin jo viimeksi ettei chattiä (eli tekstiviestintää) kokouksen aikana käytetä.
Voit ladata ZOOM sovelluksen myös mobiililaitteisiisi sekä AppStoresta (iOS, Apple laitteet), että Play kaupasta (Android, muut matkapuhelimet ja tabletit). Ainakin AppStoressa haku ”zoom” nimikkeellä löytyy helposti seuraavassa kuvassa esitetty näkymä.

Kokoukseen liittyminen on varsin suoraviivaista saatuasi kokoukseen kutsulinkin (vastaa internet sivuston osoitetta). Liittymiseen voi tarvita joskus PIN koodin, mutta järjestämme ensimmäiset kokoukset siten, että liittyä voi pelkällä linkillä ilman tätä välivaihetta.

ZOOM etäkokoukseen liittymislinkki toimitetaan sähköpostilla klubin jakelulistalle, mutta se löytyy ainakin seuraavaan kokouksen infosta kalenteristamme.

TÄRKEITÄ HUOMIOITA:

 • Zoom sovelluksen ilmaisversiollaon 40min aikakatkaisu yli 3 hengen kokouksiin,
 • Aloitamme 12:15 ja lähetys siis katkeaa viimeistään 12:55
 • Liityessäsi kokouseen (voit valita oletukseksi asetuksissa):
  • mykistä mikrofoni
  • älä lähetä videota (kamera)
 • Käytössäsi on istunnon aikana erilaisia tilamerkkejä, joilla voit pyytää puheenvuoroa tai osoittaa muille mielipiteitäsi.
 • Tilamerkit löytyvät participants-valikkoa painamalla aukeavan osallistujalistan alla. Yksi tärkeimmistä:
  • Raise hand = pyydä puheenvuoroa

 

Lähteet ja lisätiedot käyttöönottoon ja toimintaan kokouksen aikana:

 1. https://blogi.savonia.fi/kokousjarjestelma/2018/03/04/zoom/
 2. https://oppimateriaalit.jamk.fi/zoom/tyokalut/osallistujien-ja-istunnon-vetajien-tyokalut-kokouksen-aikana/

 

Ensimmäinen etäkokouksemme ZOOM videokokouksella onkin hyvin tämän kirjeen aiheeseen sopiva:  https://rotary.fi/lielahdenrotaryklubi/events/virtuaalitodellisuuden-mahdollisuudet-eri-toimialoilla/

 

VIRTUAALINEN VIIKKOKOKOUS – Virtuaalitodellisuuden mahdollisuudet eri toimialoilla

Share This