Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
17.06.2023

Pyynikin kesäteatteri

Pyynikin kesäteatterissa Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla-näytelmä. Retki toteutetaan yhdessä Parkanon ja Karvian rotariklubien kanssa.
Linja-autokuljetus.

Väinö Linnan TÄÄLLÄ POHJANTÄHDEN ALLA

Pentinkulman väki palaa Pyynikille 30 vuoden tauon jälkeen. Luvassa on Väinö Linnan teokselle uskollinen, visuaalisesti karun tyylikäs, koskettava ja elokuvallinen suurteos, joka jatkaa Linnan teosten esittämisen perinnettä Pyynikillä.

Sukupolvesta toiseen Täällä Pohjantähden alla on hurmannut lukijansa tarkalla, hersyvällä ihmiskuvallaan ja runsaalla henkilögalleriallaan. Monille teos on ollut portti sisällissotamme kuvastoon ja erityisesti köyhälistön aseman ymmärtämiseen. Tänään katsomme samaa teosta eri silmin. Vaikka menneisyyden arvet ovat haalistuneet, koko maailma on jälleen katastrofin kynnyksellä. Koskeloiden perheen silmin saamme sekä katsoa taakse historiaamme että tunnustella nykyisyyttä.

Näyttämöllä nähdään rakastettuja tamperelaisia konkarinäyttelijöitä sekä uusia nuoria lupauksia. 30 vuotta sitten Kalle Holmbergin ohjauksessa Akseli Koskelaa näytteli nuori Esa Latva-Äijö, joka tällä kertaa astuu isän rooliin Koskelan Jussiksi. Akselin roolissa nähdään Verneri Lilja ja Elinan roolissa Ella Mettänen. Muissa rooleissa ovat mm. Tom Lindholm, Jukka LeistiAimo RäsänenHeidi KiviharjuSamuli MujeAntti TiensuuSaga Sarkola, Henriikka Heiskanen ja Lasse Viitamäki. Avustajajoukot ovat nokialaisen Etunäyttämö-teatterin harrastajanäyttelijöitä.

”Tosta se lähtee.”

Ohjaus Antti Mikkola