Olemme

Haukiputaan Rotaryklubi

Haukiputaan Rotaryklubi on aktiivinen oululainen rotaryklubi, jonka toiminta-aluetta ovat entisten Haukiputaan, Kiimingin ja Yli-Iin kuntien alueet sekä Iin kunta. Klubimme on perustettu 29.1.1982, joten se täyttää kuluvalla toimintakaudella 40 vuotta. Kummiklubimme on Tuiran Rotaryklubi Oulussa.
Klubimme jäsenmäärä on 18.

Kokoonnumme perjantaisin keskimäärin kaksi kertaa kuukaudessa lounaskokoukseen klo 11.30-12.30 Ravintola Samanttaan tapaamaan toisiamme sekä kuuntelemaan jäseniemme tai ulkopuolisten asiantuntijoiden pitämiä esitelmiä vaihtelevista mielenkiintoisista aiheista. Teemme myös yritysvierailuja alueemme yrityksiin. Osallistumme alueemme ikäihmis-, veteraani- ja nuorisotyöhön tavoitteenamme hyvinvoinnin parantaminen ja syrjäytymisen ehkäiseminen.
Lisäksi tuemme Rotary Internationalin humanitaarisia projekteja mahdollisuuksiemme mukaan sekä osallistumme nuorisovaihtoon.

Toimintamme tueksi olemme suorittaneet varainhankintaa erilaisilla projekteilla, kuten toripenkkihankkeella, konserteilla, arpajaisilla, nettikameroilla, Energiaa vedestä -kampanjalla, heijastinliiveillä, aurausviitoilla, sähkölinjan raivauksella  ja lehden teolla.
Kampanjat on toteutettu sponsorien tukemana, mistä heille iso kiitos.

Tiedotamme toiminnastamme nettisivuillamme ja paikallislehdessä. Teemme myös satunnaisesti omaa tiedotuslehteä. Edellinen oma lehti ilmestyi keväällä 2019, josta klubimme sai Rotarypiiriltämme julkisuuspalkinnon eli Vuoden Jippo -palkinnon.

Harrastus, jolla on tarkoitus

Nuorisovaihto on oleellinen osa toimintaamme. Järjestämme nuoria Rotaryn kansainväliseen nuorisovaihtoon. Meidän mielestämme nuorisovaihto on mitä parhainta ruohonjuuritason kansainvälistymis- ja rauhankasvatusta.

Haukiputaan Rotaryklubin perinteinen työ ikäihmisten ja veteraanien kanssa on myös palkitsevaa toimintaa molemmille osapuolille.

Pidämme arvossa Rotary Internationalin ponnisteluja ja järjestön arvokasta työtä muun muassa polion hävittämiseksi maapallolta. Pelkästään tähän työhön Rotary International on suunnannut runsaasti vapaaehtoisvoimaa sekä yli 1,2 miljardia US-dollaria.

Rotary on elinvoimainen organisaatio, joka on laajentunut yli 200 maahan ja maantieteelliselle alueelle. Voisimmeko vaikuttaa maailmaan vielä tehokkaammin, jos yhä useampi henkilö toimisi rotaryn periaatteen ”Palvelu itsekkyyden edelle”  mukaisesti?

 

Vaikuttava kansainvälinen verkosto

Rotary on Chicagossa 23.2.1905 perustettu kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysorganisaatio. Rotary Internationalin kotipaikka on Evanston, USA:n osavaltiossa Illinoisissa. Tunnuslauseemme on Palvelu itsekkyyden edelle (Service Above Self).
Tunnuslauseemme: on Rotary antaa

Rotaryyn kuuluu 1,2 miljoona jäsentä 35 000 klubissa yli 200 maassa. Rotary on merkittävä kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysjärjestö. Suomi on jaettu viiteen Rotarypiiriin, joista yhteen kuuluvat myös Viron klubit. Suomessa ja Virossa on yhteensä 300 klubia, joissa runsaat 10 000 rotaria.

Kokoontumistiedot

Paikka:
Ravintola Samantta
Välitie 1
90830 Haukipudas
puh. 08-343424

Aika:
Perjantaisin
klo 11.30-12.30

2023
Elokuussa
25.8. Lounaskokous, Klubineuvottelu
Yritysvierailu Autokeidas Ii

Syyskuussa
8. Lounaskokous, Yritysierailu
Putaan Pulla Oy
29. Lounaskokous
Vierailija Marjukka Manninenm iin kunnanjohtja

Lokakuussa

13. Kokous peruuntui
27. Klubin VUOSIKOKOUS

Marraskuussa

10. Lounaskokous, vieraana
Piiri 1385 DG Petri Keränen

11. HaukipudasPäivät
Klubin esittäytyminen omalla standillä
24. Vaalikokous

Joulukuu

2. Itsenäisyyspäivän Esitelmä
EVL Paavo Sarala

15. Joulu sanoma

2024
Tammikuu

12. Lounas kokous, Puoli vuosi katsaus
26 Lounas kokous.

Helmikuu
Rauhan tutkimuksen ja konfliktien ehkäisyn / sovittelun kuukausi

9. Lounas kokous
24. VUOSIJUHLA, lauantaina

Maaliskuu
Vesi- ja saniteetti huollon kuukausi

15. Lounas kokous, klubi neuvottelu.

Huhtikuu
Äidin ja lapsen terveyden kuukausi

12. Lounas kokous, esitelmä
Kenraal. EVP TomoRotonen

26. Lounas kokous,

Toukokuussa
Nuorisopalvelun kuukausi

3. Lounas kokous
24. Lounas kokous , Klubi neuvottelu

Kesäkuussa
Rotary toveruus ryhmien kuukausi

7. Isoniementien siivous
14. Klubi presidentin vaihto

Tapahtumat

Ei tapahtumia
Share This