Olemme

Haukiputaan Rotaryklubi

Haukiputaan Rotaryklubi on aktiivinen oululainen rotaryklubi, jonka toiminta-aluetta ovat entisten Haukiputaan, Kiimingin ja Yli-Iin kuntien alueet sekä Iin kunta. Klubimme on perustettu 29.1.1982, joten se täyttää kuluvalla toimintakaudella 40 vuotta. Kummiklubimme on Tuiran Rotaryklubi Oulussa.
Klubimme jäsenmäärä on 18.

Kokoonnumme perjantaisin keskimäärin kaksi kertaa kuukaudessa lounaskokoukseen klo 11.30-12.30 Ravintola Samanttaan tapaamaan toisiamme sekä kuuntelemaan jäseniemme tai ulkopuolisten asiantuntijoiden pitämiä esitelmiä vaihtelevista mielenkiintoisista aiheista. Teemme myös yritysvierailuja alueemme yrityksiin. Osallistumme alueemme ikäihmis-, veteraani- ja nuorisotyöhön tavoitteenamme hyvinvoinnin parantaminen ja syrjäytymisen ehkäiseminen.
Lisäksi tuemme Rotary Internationalin humanitaarisia projekteja mahdollisuuksiemme mukaan sekä osallistumme nuorisovaihtoon.

Toimintamme tueksi olemme suorittaneet varainhankintaa erilaisilla projekteilla, kuten toripenkkihankkeella, konserteilla, arpajaisilla, nettikameroilla, Energiaa vedestä -kampanjalla, heijastinliiveillä, aurausviitoilla, sähkölinjan raivauksella  ja lehden teolla.
Kampanjat on toteutettu sponsorien tukemana, mistä heille iso kiitos.

Tiedotamme toiminnastamme nettisivuillamme ja paikallislehdessä. Teemme myös satunnaisesti omaa tiedotuslehteä. Edellinen oma lehti ilmestyi keväällä 2019, josta klubimme sai Rotarypiiriltämme julkisuuspalkinnon eli Vuoden Jippo -palkinnon.

Harrastus, jolla on tarkoitus

Nuorisovaihto on oleellinen osa toimintaamme. Järjestämme nuoria Rotaryn kansainväliseen nuorisovaihtoon. Meidän mielestämme nuorisovaihto on mitä parhainta ruohonjuuritason kansainvälistymis- ja rauhankasvatusta.

Haukiputaan Rotaryklubin perinteinen työ ikäihmisten ja veteraanien kanssa on myös palkitsevaa toimintaa molemmille osapuolille.

Pidämme arvossa Rotary Internationalin ponnisteluja ja järjestön arvokasta työtä muun muassa polion hävittämiseksi maapallolta. Pelkästään tähän työhön Rotary International on suunnannut runsaasti vapaaehtoisvoimaa sekä yli 1,2 miljardia US-dollaria.

Rotary on elinvoimainen organisaatio, joka on laajentunut yli 200 maahan ja maantieteelliselle alueelle. Voisimmeko vaikuttaa maailmaan vielä tehokkaammin, jos yhä useampi henkilö toimisi rotaryn periaatteen ”Palvelu itsekkyyden edelle”  mukaisesti?

 

Vaikuttava kansainvälinen verkosto

Rotary on Chicagossa 23.2.1905 perustettu kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysorganisaatio. Rotary Internationalin kotipaikka on Evanston, USA:n osavaltiossa Illinoisissa. Tunnuslauseemme on Palvelu itsekkyyden edelle (Service Above Self).
Tunnuslauseemme: on Rotary antaa

Rotaryyn kuuluu 1,2 miljoona jäsentä 35 000 klubissa yli 200 maassa. Rotary on merkittävä kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysjärjestö. Suomi on jaettu viiteen Rotarypiiriin, joista yhteen kuuluvat myös Viron klubit. Suomessa ja Virossa on yhteensä 300 klubia, joissa runsaat 10 000 rotaria.

Kokoontumistiedot

Paikka:
Ravintola Samantta
Välitie 1
90830 Haukipudas
puh. 08-343424

Aika:
Perjantaisin
klo 11.30-12.30

2022
Elokuussa
28.8. Klubineuvottelu

Syyskuussa
9. Tietovisa Sakari Hakola
23. Vierailija Antti Savela, Itä-Suomen hovioikeuden presidentti

Lokakuussa

7. Vuosikokous
21. Esitelmä Päivi Hirsso

Marraskuussa

4. Klubiarkiston siivous veli Aarnon tiloissa
25. Vaalikokous

Joulukuu

2. Itsenäisyyspäivän Esitelmä
16. Joulu sanoma

2023
Tammikuu

13. Puoli vuosi katsaus
27 Viikko kokous.

Helmikuu
Rauhan tutkimuksen ja konfliktien ehkäisyn / sovittelun kuukausi

10. Viikko kokous
24. VUOSIJUHLA

Maaliskuu
Vesi- ja saniteetti huollon kuukausi

17. Viikko kokous, klubi neuvottelu.
31. Viikko kokous

Huhtikuu
Äidin ja lapsen terveyden kuukausi

14. Viikko kokous
26. Viikko kokous, klubineuvottelu

Toukokuussa
Nuorisopalvelun kuukausi

12. Viikko kokous
26. Viikko kokous , Klubi neuvottelu

Kesäkuussa
Rotary toveruus ryhmien kuukausi

9. Isoniementien siivous
17. Klubi presidentin vaihto

Tapahtumat

Ei tapahtumia
Share This