Olemme

Haukiputaan Rotaryklubi

Haukiputaan Rotaryklubi on aktiivinen oululainen rotaryklubi, jonka toiminta-aluetta ovat entisten Haukiputaan, Kiimingin ja Yli-Iin kuntien alueet sekä Iin kunta. Klubimme on perustettu 29.1.1982, joten se täyttää kuluvalla toimintakaudella 40 vuotta. Kummiklubimme on Tuiran Rotaryklubi Oulussa.
Klubimme jäsenmäärä on 18.

Kokoonnumme perjantaisin keskimäärin kaksi kertaa kuukaudessa lounaskokoukseen klo 11.30-12.30 Ravintola Samanttaan tapaamaan toisiamme sekä kuuntelemaan jäseniemme tai ulkopuolisten asiantuntijoiden pitämiä esitelmiä vaihtelevista mielenkiintoisista aiheista. Teemme myös yritysvierailuja alueemme yrityksiin. Osallistumme alueemme ikäihmis-, veteraani- ja nuorisotyöhön tavoitteenamme hyvinvoinnin parantaminen ja syrjäytymisen ehkäiseminen.
Lisäksi tuemme Rotary Internationalin humanitaarisia projekteja mahdollisuuksiemme mukaan sekä osallistumme nuorisovaihtoon.

Toimintamme tueksi olemme suorittaneet varainhankintaa erilaisilla projekteilla, kuten toripenkkihankkeella, konserteilla, arpajaisilla, nettikameroilla, Energiaa vedestä -kampanjalla, heijastinliiveillä, aurausviitoilla, sähkölinjan raivauksella  ja lehden teolla.
Kampanjat on toteutettu sponsorien tukemana, mistä heille iso kiitos.

Tiedotamme toiminnastamme nettisivuillamme ja paikallislehdessä. Teemme myös satunnaisesti omaa tiedotuslehteä. Edellinen oma lehti ilmestyi keväällä 2019, josta klubimme sai Rotarypiiriltämme julkisuuspalkinnon eli Vuoden Jippo -palkinnon.

Harrastus, jolla on tarkoitus

Nuorisovaihto on oleellinen osa toimintaamme. Järjestämme nuoria Rotaryn kansainväliseen nuorisovaihtoon. Meidän mielestämme nuorisovaihto on mitä parhainta ruohonjuuritason kansainvälistymis- ja rauhankasvatusta.

Haukiputaan Rotaryklubin perinteinen työ ikäihmisten ja veteraanien kanssa on myös palkitsevaa toimintaa molemmille osapuolille.

Pidämme arvossa Rotary Internationalin ponnisteluja ja järjestön arvokasta työtä muun muassa polion hävittämiseksi maapallolta. Pelkästään tähän työhön Rotary International on suunnannut runsaasti vapaaehtoisvoimaa sekä yli 1,2 miljardia US-dollaria.

Rotary on elinvoimainen organisaatio, joka on laajentunut yli 200 maahan ja maantieteelliselle alueelle. Voisimmeko vaikuttaa maailmaan vielä tehokkaammin, jos yhä useampi henkilö toimisi rotaryn periaatteen ”Palvelu itsekkyyden edelle”  mukaisesti?

Vaikuttava kansainvälinen verkosto

Rotary on Chicagossa 23.2.1905 perustettu kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysorganisaatio. Rotary Internationalin kotipaikka on Evanston, USA:n osavaltiossa Illinoisissa. Tunnuslauseemme on Palvelu itsekkyyden edelle (Service Above Self).
Tunnuslauseemme: on Rotary antaa

Rotaryyn kuuluu 1,2 miljoona jäsentä 35 000 klubissa yli 200 maassa. Rotary on merkittävä kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysjärjestö. Suomi on jaettu viiteen Rotarypiiriin, joista yhteen kuuluvat myös Viron klubit. Suomessa ja Virossa on yhteensä 300 klubia, joissa runsaat 10 000 rotaria.

Ravintola Samantta
Välitie 1