Maailmassa on paljon hyvää, mutta myös paljon korjattavaa

Pasilan klubin tiistain 18.1. viikkokokouksessa YK-liiton toiminnanjohtaja Helena Laukko kertoi YK:sta, YK-liitosta sekä YK:n ystävät verkostosta.

Rotaryliike oli yhtenä kansalaisjärjestönä perustamassa YK:ta toisen maailmansodan jälkeen 1945. Tavoitteena oli suojella maailmaa sodilta. Rotaryliike ja YK jakavat samat tavoitteet. YK on moraalinen kompassi, jolla on visio paremmasta tulevaisuudesta.

Tällä hetkellä YK mm. koordinoi convid-19 rokotustoimia maailmanlaajuisesti eli toimii rokotusten jakeluverkostona. Kehittyneiden maiden ja vähemmän kehittyneiden maiden ero rokotekattavuudessa on huima. Esimerkiksi Afrikan-maiden väestöä on rokotettu vain 1-15 %.

Covid-19 on vienyt maailman tilannetta huonompaan suuntaan. Nälkä, köyhyys, työttömyys, lapsikuolleisuus on taas kasvussa. Kansakunnat ja ihmiset käpertyvät yhteiskunnallisesti ja poliittisesti.

Toisaalta maat toteuttavat YK:ssa 2015 hyväksyttyä kestävän kehityksen ohjelmaa. Ohjelmassa on 17 tavoitetta ja tavoite numero 4 on hyvä koulutus kaikille ja kaikkialla.

YK-liitto perustettiin vuosi ennen kuin Suomi liittyi YK:n (1955). YK ystävät perustettiin 2017 verkostoksi ja keskustelufoorumiksi, jonka tehtävänä on tehdä tunnetuksi YK:n politiikkaa ja vahvistaa Suomen YK- osaamista.

Pasilan Rotaryklubi on YK ystävien jäsen ja haastaa myös muita piirin 1420 klubeja liittymään jäseneksi.

”YK:ta ei perustettu viemään ihmiskuntaa taivaaseen,
vaan estämään sen päättyminen helvettiin.
Dag Hammarskjöld, YK:n pääsihteeri 1953- 1961”

Helena Laukon esityksen diat…
Lue lisää YK-liitosta…
Lue lisää YK:n ystävistä…

 

Ajankohtaista

Share This