Nuorisovaihto

Vilma Salmisen kirje vaihto-oppilastunnelmista Yakimassa USA:ssa

Moi!

Terveisiä USAsta! Olen viettänyt nyt 6 kuukautta vaihto-oppilaselämää Yakimassa, Washingtonin osavaltiossa.

Vaihto-oppilasvuoteni on ollut onnistunut ja erittäin opettavainen kokemus! Olen päässyt kokemaan monia unohtumattomia reissuja ja asioita täällä ollessani, mitä en olisi päässyt kokemaan jos en olisi ollut vaihto-oppilas. Tietenkin tähän reissuun ja vuoden mittaiseen erossa olemiseen läheisistä ihmisistä ja kotipaikasta liittyy myös niitä huonoja hetkiä, mitä varmasti jokaisella vaihtarilla on! Jossakin kohtaa se ikävä vain iskee, mutta omilla kokemuksilla se menee nopeasti ohi. 

Elämä uudessa kulttuurissa, ympäristössä ja uusien ihmisten kanssa, on aluksi todella uuvuttavaa, mutta sitten kun tottuu päivittäiseen vieraan kielen puhumiseen ja muihin asioihin, niin arki alkaa sujumaan helpommin. 

Omasta mielestäni koko vuoden aikana erilaisin asia on ollut High school, verrattuna suomalaiseen lukioon. High school jota minä käyn, tuntuu ainakin enemmän yläasteelta kuin lukiolta. Mutta vaihto-oppilaan näkökulmasta, se voi olla ihan hyvä asia, sillä jos paikallinen High school olisi suomen lukion tasoinen, voisi olla vaikeaa pysyä mukana tunneilla ja opiskeluissa.

Rotary vaihtarina pääsen kokemaan kolmen eri perheen arkea ja se tuo mukavasti vaihtelua, sillä jokaisessa perheessä on omat tavat ja systeemit. Itse olen tällä hetkellä viettämässä viimeistä kuukautta toisessa isäntäperheessäni, enkä millään haluaisi vaihtaa seuraavaan. Samanlaiset olivat tunteet edellisen perheenvaihdon aikana, mutta uuteen perheeseen mentäessä saattaa kokea jotain aivan uutta ja erilaista, mistä ei osannut edes kuvitella, sillä kaikki ovat omia persooniaan ja kaikilla on omat tyylinsä elää. 

Viimeisen parin kuukauden aikana olen huomannut sopeutuneeni toden teolla tähän paikkaan, kulttuuriin ja ihmisiin. Ja seuraava murhe onkin, kuinka nopeasti tämä 6 kuukautta on mennyt ja jäljellä olevat 4 kuukautta menevät varmasti hujauksessa. Sitten alkaa sopeutuminen takaisin Suomen oloihin ja elämäntapaan.

Kaiken kaikkiaan reissuni on ollut todella hieno ja rikastuttava kokemus kaikkine ylä- ja alamäkineen!

Terveisin Vilma Salminen

Kokoontumistiedot

Paikka:
Valkeakosken Rotaryklubi on lopettanut toimintansa kesäkuun 2023 lopussa.

Aika:
Ei kokouksia tai toimintaa.

Tapahtumat

Ei tapahtumia
Share This