Turku Samppalinnan Rotaryklubi ry on Pohjois-Euroopan ensimmäinen Peacebuilder Club. Nimityksen on tammikuussa 2020 myöntänyt The Rotarian Action Group for Peace, mikä on Rotary Internationalin hyväksymä itsenäinen rauhantyöhön keskittynyt yhteisö.

Turku Samppalinnan Rotaryklubi on perustettu vuonna 1973. Klubi kokoontuu maanantaisin Suomalaisella Pohjalla Turussa.

Mikä on Peacebuilder Club?

Peacebuilder Club on sitoutunut jokavuotiseen rauhantyöhön. Maailmassa on tällä hetkellä 175 Peacebuilder Clubia kaikkiaan 35.000 rotaryklubista. Samppalinnaa lähimmät Peacebuilder Clubit ovat Saksassa.

Rauhantyötä ovat esimerkiksi rauhanstipendiaattien rekrytointi The Rotary Foundationin seitsemään Rotary Peace Centeriin, erilaiset projektit sekä kansallisesti että kansainvälisesti ja rahalahjoitukset.

Nuoret painopistealueena

Samppalinnan Rotaryklubi on valinnut nuoret rauhantyön painopistealueeksi. Nuoret voivat olla sekä rauhantyön kohteena että tekijöinä. Hyvänä tukena toimii Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvoston päätöslauselma 2250 vuodelta 2015 ”Nuoret, rauha ja turvallisuus”, jossa myönnetään, ettei pysyvää rauhaa voi olla ilman nuorten osallisuutta ja tukea.

Haluatko yhteistyöhön?

Rauhantyöllä saadaan enemmän tuloksia, jos sitä tehdään yhdessä muiden rauhantyöstä kiinnostuneiden toimijoiden kanssa. Yhteistyökumppaneinamme voivat olla sekä muut järjestöt että rotaryklubit Suomessa ja ympäri maailmaa.

Lisätietoja

Kysyy lisää Turku Samppalinnan Rotaryklubin Peacebuilding-toimintaryhmän jäseniltä

Risto Suviala risto.suviala@gmail.com
Matti Vetriö mvetrio@gmail.com