LAI - amputoitu futaaja
YOUTUBE-LINKKI
15-vuotias jalkapallojoukkueen kapteeni tiimikavereineen lähetti meille videon, jossa he pyysivät rahallista apua pahasti jalkansa loukanneen tiimikaverinsa auttamiseen. Pojan loukkaantuminen oli tapahtunut jo huhtikuussa ja valitettavasti se on ollut surkeiden sattumusten sarja. Valmentaja Sam pyysi apuamme asian suhteen jo huhtikuussa, mutta pojan perhe ei tällöin halunnut ulkopuolista apua. He veivät pojan paikalliselle ”luuparantajalle” ja polvi ei parantunut. Pojan tilanne huonontui syyskuussa. Hän pystyi vain makaamaan maassa ja kärsi kovista kivuista. Hän kävi lääkärin arviossa ja röntgenkuvalla. Pojan sääriluun yläosa oli nekroosissa ja ainut hoitovaihtoehto oli jalan amputaatio. Poika perheineen oli peloissaan, eivätkä he halunneet amputaatiota.

13.9.2021
Rotaractorit Roosa ja Pia yhdessä Stefanian kanssa soittivat Samille, joka oli parhaillaan loukkaantuneen pojan luona. Näimme, kuinka huonossa kunnossa poika oli ja vasta nyt tajusimme, että kyseessä oli avomurtuma. Olimme yllättyneitä ja kauhuissamme, sillä Suomessa kenenkään ei tarvitse olla avomurtuman kanssa montaa päivää, sillä avomurtumat leikataan heti. Sam kertoi, että paikallinen lääkäri vierailee pojan luona joka päivä ja vaihtaa sidokset. Lupasimme tehdä kaikkemme, jonka voimme auttaaksemme poikaa. Saimme Samin jalkapallojoukkueilta muutaman videon ”kiitoksena”. Aloimme ottaa selvää gambialaisista sairaaloista ja lähetimme Samin välityksellä rahaa pojan perheelle yhteensä 600 €. Dawda toimitti perheelle kananmunia hyvän ravitsemustilan ylläpitämiseksi.

18.9.2021
Pojan tilanne paheni huomattavasti ja hänelle nousi kuume. Olimme hyvin huolissamme, sillä tiesimme, että hän voi avomurtuman kautta saada helposti potentiaalisesti hengenvaarallisen sepsiksen. Pojan perhe päätti viedä pojan sairaalaan ja kannustimme heitä siihen. Perhe saapui sairaalaan ja Sam meni ostamaan lääkärin määräämiä lääkkeitä ja hakemaan pojan joukkuekavereita luovuttamaan verta. Opimme, että gambialaisissa sairaaloissa ei ole lääkkeitä eikä veripusseja, vaan potilaan omaisten täytyy hankkia kaikki itse. Voit katsoa tarinan videolinkin kautta.