Osallistuin moottoripyöräilevien rotareiden kokoontumiseen Pihtiputaalla Niemenharjun Matkailukeskuksessa 12.–14.8.2022. Kuulimme, että Niemenharjun Matkailukeskus on valittu maailman kauneimmaksi pysähdyspaikaksi sekä maailman kauneimmaksi huoltamoksi.

Meitä oli paikalla noin 20 henkilöä. Perjantaina ajoimme pienen ajolenkin ennen saunomista. Saunomisen jälkeen kävelimme lähistöllä olevalle takkatuvalle, missä nautimme herkullisen illallisen. Ruokailun jälkeen oli ohjelmassa DVD-esitys Puttaasta ja sen rotareista. Lisäksi oli kolikonheittoa, jonka tuotto käytetään nuorisotyöhön.

Lauantaina hyvän aamupalan jälkeen lähdimme ajelemaan ja aluksi menimme Sallilan torille, missä oli luvassa tanssiesitys. Moottoripyörät pysäköimme torille, missä paikalliset ihmiset pääsivät tutustumaan niihin ja keskustelemaan motoristien kanssa. Torilla oli myös paikallisen Kotiseudun Sanomien toimittaja paikalla haastattelemassa motoristeja.

Torilta lähdimme ajelemaan pienempiä teitä pitkin Nivalan Pasi Keskisarjan Crazylandiin, missä nautimme keittolounaan ja tutustuimme omatoimisesti näyttelyyn. Ennen poislähtöämme näimme vielä hienon lentonäytöksen.

Illalla kokoonnuimme saunomisen jälkeen taas takkatuvalle nauttimaan illallista. Illallisen jälkeen oli edellisen illan tapaan kolikonheittokilpailu nuorisotyön hyväksi. Keskustelimme, miten Rotarimotoristien kokoontumisia voitaisiin kehittää ja jokainen sai (joutui) esittämään oman mielipiteensä ja mahdollisen kehitysehdotuksen. Ideoita ja innokkuutta tuntui olevan. Tapahtuman alkaessa ei ollut vielä tietoa, mikä klubi ottaa ensivuoden tapahtuman järjestettäväksi, mutta onneksi vapaaehtoinen järjestäjä löytyi.

Lauantaina palkittiin myös kauimpaa tullut motoristi. Sain kunnian pokata tuon palkinnon itselleni. Palkintona oli uusi moottoripyörä.

Pihtiputaalta jatkoin vielä matkaani Saariselälle Jänkhällä Jytisee moottoripyöräkokoontumiseen mihin osallistui tänävuonna 1828 motoristia. Ilmoittautuneiden lisäksi siellä on varmaankin parisataa motoristia, jotka eivät olleet ilmoittautuneet. Yllätys oli suuri kun Saariselällä minut valittiin kaikkien ilmoittautuneiden joukosta ”vuoden jänkhä” :ksi. Kyseisen kunnian voi saada vain kerran ja on erittäin arvostettu kunniamaininta tapahtumassa kävijöiden keskuudessa. Palkinnoksi sain poronsarvet joiden kotiin kuljettaminen meinasi tuottaa hieman vaikeuksia mutta sain ne sidottua onneksi moottoripyörän takalaukun päälle.

Ensivuonna on taas tarkoitus osallistua Rotarimotoristien kokoukseen ja toivottavasti saan silloin muitakin klubimme motoristeja mukaan.

Lue matkakertomukseni ja katso kaikki kuvat täältä: Mika Jokinen_Moottoripyöräilevät rotarit Pihtiputaalla 2022

Mika Jokinen, Turku Kupittaan Rotaryklubi ry

Share This