Vuonna 2019 aloitetut konsertit keskeytyivät koronan vuoksi. Järjestämme vielä mahdollisuuksien mukaan yksi tai kaksi konserttia syksyn 2021 aikana.

Viikonloppuna 23.11 – 24.11. Sodankylän Rotaryklubi järjesti toistamiseen konsertit vanhuksille Helmikodissa lauantaina ja Hannuksenkartanossa ja Nutukkaassa sunnuntaina. Laulajina olivat Lumen laulu Tita Vester-Mäkisen johdolla. Konsertit haluttiin järjestää kaikissa asumisyksiköissä, jotta mahdollisimman moni vanhus pääsi nauttimaan nuorten esittämästä musiikista.

Konserttien ohjelma sisälsi tuttuja kansanlauluja,  uudempaa itsenäisyyspäivään liittyvää musiikkia sekä lappilaisia lauluja. Esiintyjissä oli harjaantuneita laulajia sekä tänä syksynä aloittaneita ykkös-kakkosluokkalaisia. Oli liikuttavaa todistaa lasten ja vanhusten kohtaamista sekä nähdä vanhusten nauttivan musiikista.

Kaikissa yksiköissä tarjottiin juhlakahvit vanhuksille poropiirakan ja täytekakun kera konserttien yhteydessä. Musiikkihanke vanhuksille on Rotaryklubin yksi päähankkeista kuluvana Rotaryvuonna, tarkoitus on tuoda virkistystä sodankyläläisille vanhuksille, jotka asuvat vanhusten palvelutaloissa ja vanhainkodissa ja samalla tukea nuorten ja lasten musiikkiharrastusta.

.