Keitä olemme

Hausjärvi-Riihimäki Rotaryklubi on aktiivinen etelähämäläinen rotaryklubi. Kokoonnumme pääsääntöisesti maanantaina klo 17.30-19 Lehmustien juhlataloon tapaamaan toisiamme, kuulemaan kiinnostavia esitelmiä ja edistämään hyvää omalla paikkakunnallamme. Käymme myös vierailemassa erilaisissa kohteissa. Tuemme kansainvälisen Rotaryn humanitaarisia projekteja, osallistumme nuorisovaihtoon ja edistämme lähiseudun hyvinvointia.

Perustava kokous oli 11.6.1980. Klubimme charter tilaisuus oli 20.4.1981.  Silloin nimenä oli Hausjärven rotaryklubi. Koska kokoustamme Riihimäellä ja suurin osa jäsenistöä asuu siellä, muutimme nimen vuonna 2000 Hausjärvi-Riihimäki Rotaryklubiksi.  Kummiklubimme on Riihimäen Rotaryklubi.  Klubissamme on 24 jäsentä, joista 3 on ollut mukana toiminnassa alusta lähtien.

Olemme osa piiriä 1420. (Linkki ko.sivulle).

Harrastus, jolla on tarkoitus

Olemme keskittyneet nuorisovaihdon tukemiseen. Klubillamme on ollut vaihto-oppilas joka toinen vuosi. Meidän mielestämme nuorisovaihto on mitä parhainta ruohonjuuritason kansainvälistymis- ja rauhankasvatusta.

Olimme mukana Käräjäkosken luontopolun rakentamisessa vuonna 2005.

Vuosina 2015-2018 olimme tukemassa Luetaan yhdessä verkoston toimintaa mahdollistamalla oppimateriaalihankintaa maahan muuttaneiden naisten suomen kieliopintoihin.

Paikallisena toimintana on LukuRatas, jossa käymme joka viikko lukemassa Kotokartanon palvelutalon asukkaille ajankohtaisista ja alueen tapahtumista.

Klubimme on ollut tukemassa Rotarypiirin 1420 hankkimaa Shelterboxia, joka sisältää päivittäiseen elämään tarvittavia varusteita katastrofialueilla.  Voit seurata Shelterbox Finland 396 sijoitusta tästä linkistä.

Yhtenä toimintamuotona on Idäntyö. Keräämme ja lähetämme vuosittain 20 tonnia erilaista avustusmateriaalia, esimerkiksi vaatteita, kenkiä, rollattoreita, pyörätuoleja. Tätä toimintaa on ollut 20 vuoden ajan. Toivomme tähän materiaalilahjoituksia. Ota yhteyttä toimihenkilöihin.

Olemme mukana Silakkasoudussa, joka soudetaan kirkkoveneillä Finlandia-talolta Töölönlahdelta Kauppatorille. Samalla kerätään varoja, jotka käytetään lähivesien (purojen, jokien, järvien) sekä Itämeren hyväksi vesiensuojeluyhdistyksen kautta.

Vuoden 2016 tuotto 6500 euroa on lahjoitettu 10.1.2017 Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistykselle.

Vuoden 2017 tuotolla  tuimme 100 suomalaista vesistötekoa -kampanjaa.

Silakkasoudun 2019 tuotto 12.000 € luovutettiin Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistykselle automaattisten vedenlaatumittausten jatkamiseksi Vantaanjoessa.

Tästä linkistä vuoden 2020 silakkasoudun esitteeseen Tapahtuma on 4.10.2020. Tule mukaan soutamaan ja tukemaan Itämerta.

Vaikuttava kansainvälinen verkosto

Rotary on Chicagossa 23.2.1905 perustettu kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysorganisaatio. Rotary Internationalin kotipaikka on Evanston, USA:n osavaltiossa Illinoisissa. Tunnuslauseemme on Palvelu itsekkyyden edelle (Service Above Self).

Rotaryyn kuuluu 1,2 miljoona jäsentä 35 000 klubissa yli 200 maassa. Rotary on merkittävä kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysjärjestö. Suomi on jaettu kuuteen rotarypiiriin, joista yhteen kuuluvat myös Viron klubit. Suomessa ja Virossa on yhteensä 300 klubia, joissa runsaat 10 000 rotaria.

Etäkokous linkin saat
peltolahaavisto(at)gmail.com