Projektit

Projektit

Klubimme osallistuu aktiivisesti paikallisiin ja kansainvälisiin projekteihin. Alla on kuvaus klubimme toiminnasta viime vuosina.

 

Rotary vesireput

Klubimme lahjoitti elokuussa 2021 espoolaisille Meritorin ja Kuitinmäen kouluille ympäristökeskus SYKEn kehittämät vesireput. Rotary vesireppu on lähivesistöjen ja lähiympäristön tutkimiseen tarkoitettu tarvikepaketti sisältäen välineet ja opetusmateriaalin kouluille. Rotarien tavoitteena on lisätä tietoisuutta ympäristöstä ja vesien suojelusta itse tutkien ja itse tehden. Materiaalit on suunnattu erityisesti peruskoulujen opetukseen.

Meritorin koulu

Nyt koulujen taas alkaessa syksyllä 2022 jatkamme yhteydenpitoa ja tukitoimintaa tapaamalla ko. koulujen opettajia. Tiedustelemme miten vesireput ovat toimineet heidän opetustyössään ja miten voimme heitä edelleen tukea kuten toimittamalla lisää opetusmateriaalia ja reppujen sisältämiä reagensseja sekä myös tarvittaessa uusia vesireppuja.

Gambian kouluprojekti

Klubimme tukee Loviisan Rotaryklubin Gambian Global Grantin projektia, jonka tavoitteena on hankkia kolmelle yksityisesti tuetulle koululle tietokoneet ohjelmistoineen paikallisilta toimijoilta ja kouluttaa opettajia niiden käytössä. Lisäksi sähköpulan opetukselle aiheuttamien hankaluuksien voittamiseksi kouluille hankitaan aurinkopaneelisähköjärjestelmät.

Lue lisää uutisesta: https://rotary.fi/espoomeri/ajankohtaiset/klubimme-osallistuu-gambian-kouluprojektiin/ 

Gambia

Sinilevätilanteen seuranta Itämerellä

Espoo Meri Rotaryklubi yhdessä muiden rotaryklubien kanssa on sitoutunut suorittamaan sinileväseurantaa Itämeren rannikolla. Espoo Meri klubi tekee vuonna 2022 kesäkuun alusta syyskuun loppuun viikoittain viidellä paikalla Espoon rannikolla sinilevähavaintoja, joita Suomen Ympäristökeskus käyttää valtakunnallisten leväennusteiden laadinnassa.

Silakkasoutu

Espoo Meri Rotaryklubi on osallistunut kolmena vuonna Helsingin Silakkamarkkinoiden avajaispäivänä järjestettyyn Silakkasoutuun 14 soutajan ja perämiehen joukkueella. Hyväntekeväisyystapahtumasta saadut varat on aiempina vuosina lahjoitettu Vantaanjoen ja Helsingin Seudun Vesiensuojeluyhdistys ry:lle jatkuvatoimisten vedenlaadun mittausvälineiden hankintaan. Jatkossa kerättävillä varoilla tuetaan tutkimusalus Arandan tekemää Itämeren tutkimustyötä.

 

Luotettavilla tutkimustuloksilla voidaan paremmin kohdentaa vesiensuojelutoimenpiteitä Vantaanjoen valuma-alueella ja pienentää Itämereen päätyvää ravinnekuormitusta. Tapahtuman järjestivät Finlandia-talon, Hausjärvi-Riihimäen, Pasilan, Herttoniemen ja Vantaa Myyrmäen rotaryklubit sekä Etelä-Suomen ja Viron Rotarypiiri 1420.

 

Kouluyhteistyö

Nuorisovaihdon lisäksi Espoo Meri Rotaryklubi on tehnyt yhteistyötä Kuitinmäen kouluun kanssa. Espoo Meri Rotaryklubin jäsenet ovat esitelleet työelämää ja eri ammattialoja yläasteen päättäville Kuitinmäen koulun yhdeksäsluokkalaisille.

Piirikonferenssi 2017

Runsas sata Etelä-Suomen rotarypiirin 1420 rotaria kokoontui lauantaina 22 huhtikuuta 2017 Espoon Hanasaareen piirikonferenssiin. Piirikuvernööri Markku Stenvallin isännöimässä tilaisuudessa jaettiin tietoa piirin rotarytoiminnasta ja keskusteltiin piirin rotarytoiminnan kehittämisestä.

Piirikuvernööri Stenvallin tukena tilaisuuden käytännön järjestelyissä toimivat Espoo Meri Rotaryklubin jäsenet järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Martin Heinrichsin johdolla.

 

PETS-seminaari 2016

Runsas 150 Etelä-Suomen rotarypiirin 1420 nykyistä ja uutta toimihenkilöä kokoontui lauantaina 12 maalikuusta 2016 Espoon Omniaan valmistautumaan kesällä alkavaan uuteen rotaryvuoteen. Tulevan piirikuvernöörin Markku Stenvallin organisoimassa PETS 2016 (Presidents Elect Training Seminar) tilaisuudessa jaettiin tietoa rotaryvuoden 2016-17 tavoitteista ja piirin toiminnasta.

Stenvallin tukena käytännön järjestelyissä toimivat Espoo Meri Rotaryklubin jäsenet.

 

 

Uusi lastensairaala

Espoo Meri Rotaryklubi osalllistui muiden Rotary-klubien tavoin Lastensairaala 2017 keräykseen. 80 % Rotary-klubeista on tehnyt päätöksen tehdä lahjoitus keräykseen.

Tämän lisäksi keskeinen tapahtuma oli Oopperan hyväntekeväisyysesitys 12.11.2014 lastensairaalan hyväksi. Kansallisoopperan esityksenä olivat pienoisoopperat Viitta ja Pajatso. Kyseessä oli huipennus kolmivuotisessa keräyshankkeessa, mihin piirin 1420 klubit ovat sitoutuneet.

 

Lääkäripankki

Espoo Meri Rotaryklubi luovutti 16.11.2013 Paul Harris Fellowship kunniamaininnan Rotareiden lääkäripankille kiitokseksi hienosta monivuotisesta pyyteettömästä palvelutyöstä Tansanian terveydenhuollon hyväksi.

Vuonna 1999 perustettu Suomen Rotaryn Lääkäripankki toimii kaikkien Suomen piirien monitoimintaorganisaatioina, jonka tarkoituksena on toimittaa lääketieteellistä apua kehitysmaihin, mm Tansaniaan.

 

 

 

Kokoontumistiedot

Paikka:
Kansalaistoiminnan keskus
Kauppamiehentie 6, 2. krs
02100 Espoo

Aika:
Torstaisin klo 16:45 - 18:00

Tapahtumat

Share This