Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
16.01.2020
16:45 - 18:00

Tapahtumapaikka
Reitzin säätiön museo


Espoo Meri Rotaryklubille on varattu museovierailu ja opastus Lauri ja Lasse Reitzin säätiön museoon torstaina 16.1.2020 klo 17.00. Opastus kestää runsaan tunnin. Vierailu on AVEC- tilaisuus.

Reitzin säätiön taidemuseossa ovat esillä Helsingin merkittävimpiin rakennuttajiin 1920–50-luvuilla kuuluneen Lauri Reitzin keräämät taide- ja antiikkiesinekokoelmat, jotka ovat avoinna yleisölle 1970-luvulta lähtien. Katso lisätietoja säätiön verkkosivuilta http://www.reitz.fi/.

Museossa on nähtävillä suomalaisen maalaustaiteen historian merkkiteoksia. Museon antiikkihopeakokoelma on myös ainutlaatuinen kokonaisuus. Esillä on myös aseita 1500-luvulta alkaen, posliiniesineitä sekä antiikkikelloja. Alkuperäistä koti-ilmapiiriä kunnioittavaan interiööriin kuuluvat lukuisat eri aikakausilta peräisin olevat antiikkihuonekalut.

Meille varattu opastus ja sisäänpääsy on maksuton, jos ryhmän koko on vähintään 10 henkeä. Alle 10 hengen ryhmältä joudumme maksamaan 100 euron pienryhmämaksun. Toivon siten riittävän laajaa osallistumista. Vierailu järjestetään AVEC-tilaisuutena.

Pyydän teitä saapumaan ajoissa paikalle, jotta voimme mennä museoon yhtenä ryhmänä.  Kokoonnumme talon ja B-portaan edessä klo 16:50. Museon osoite on Reitzin säätiön kokoelmat /Lauri ja Lasse Reitzin säätiö, Apollonkatu 23 B 64, 6. krs, 00100 Helsinki.

Pyydän, että vierailuun osallistujat ilmoittautuisivat minulle viimeistään sunnuntaina 12. tammikuuta.

Reitzin museo on samassa talossa kuin kulttuuri- ja taiteilijaravintola Elite. Ehdotan siksi, että voisimme museovierailun jälkeen nauttia illallisesta ravintola Elitessä. Varaan meille pöydän ennakkoon ja siksi pyydän illalliselle osallistuvia ilmoittautumaan minulle viimeistään sunnuntaina 12. tammikuuta.

Tervetuloa!

Kari Tilli

Share This