Klubimme osallistuu tänä vuonna vuosivaihdon lisäksi myös Rotaryn kesävaihtoon. Helsingin Suomalaisen yhteiskoulun opiskelija Venla Tuovinen lähtee klubimme kautta Yhdysvaltoihin Orlandon lähistölle Leigh ja David Jonesin perheeseen. Kuukauden kuluttua hän palaa takaisin perheen tyttären Katyn kanssa Venlan kotiin Tapiolaan. Rotaryn monipiirin kirjeenvaihtaja Matias Granvik kertoo, että tämä vaihto on uusi päänavaus USA:ssa. Aikaisemmin hän ei ole onnistunut järjestämään vaihtoa Floridan piirien kanssa

Venla on saanut perehdytystä matkaansa varten klubissa sekä Rotaryn monipiirin valtakunnallisessa koulutustilaisuudessa, joka pidettiin Tampereella. Venla matkustaa aluksi New Yorkiin 3 päivän leirille, jossa kaikille noin 30 suomalaiselle kesävaihto-oppilaalle annetaan maakohtainen perehdytys. Opiskelijat tutustuvat myös tärkeimpiin New Yorkin nähtävyyksiin.

Kesävaihdon hoitamisessa klubin osuus rajoittuu vaihto-oppilaan valintaan ja avustamiseen hakemusasiakirjojen laadinnassa. Suomen Rotaryn monipiiri hoitaa käytännön järjestelyt. Majoituksen, täyshoidon sekä ohjelman järjestävät isäntäperheet itse.

Klubimme vuosivaihto-oppilas Eveliina palaa Chilestä kesäkuun alussa. Meillä oleva Francisca lentää takaisin Chileen heinäkuun alkupuolella. Elokuussa ovatkin sitten edessä uudet kokemukset, kun Petter lähtee Edmontoniin ja Samantha saapuu Kanadan Ontariosta Suomeen. Isäntäperheiden hankinnassa olemme onnistuneet tällä kertaa hyvin tehokkaan isäntäperhetyöryhmän ansiosta. Klubi järjestää nykyisille isäntäperheille loppupalaverin toukokuun aikana. Tarkoituksemme on tällöin kiittää heitä ratkaisevan tärkeästä panoksesta nuorisovaihtomme hyväksi sekä saada heiltä arvokasta palautetta vuoden kokemuksista.