”Oli todella mahtava vuosi! Muistan tämän vuoden ikuisesti”, arvioi kanadalainen Samantha Lim Rotary vaihto-oppilasvuottaan ja kokemuksiaan Suomesta. Hän kertoi isäntäperheistään, kouluopiskelustaan ja rotareiden järjestämistä tapahtumista sujuvalla suomenkielellä Espoo Meri Rotaryklubin kokouksessa 31. toukokuuta.

Kanadan Ontariosta kotoisin oleva Samantha saapui Suomeen Rotary vuosivaihtoon 17 vuotiaana elokuussa 2017. Isäntäklubina toimiva Espoo Meri Rotaryklubi oli järjestänyt Samanthalle kolme isäntäperhettä Espoosta ja opiskelupaikan Tapiolan lukiosta vuoden mittaista perhe- ja opiskelujaksoa varten.

Tapiolan lukiossa oli Samanthan lisäksi kolme muuta vaihto-oppilasta. ”Suomessa opetus on korkeatasoista ja kaikki opiskelijat ovat motivoituneita. Ilmapiiri on avoin ja ystävällinen ja opettajilla on suuri vapaus opetuksen sisällön suhteen”, arvioi Samantha.

Samantha kertoi, että rotarit auttavat vaihto-oppilaita monin tavoin ja toiminta on hyvin organisoitua. Rotarit järjestivät vuoden aikana tapahtumia, matkoja ja muita aktiviteettejä ja mahdollisuuksia oli paljon, Hän osallistui isäntäperheiden ja rotarien järjestämiin matkoihin Uudellamaalla, tutustui Lappiin ja Muonioon muiden vaihto-oppilaiden kanssa ja vieraili Virossa. Samantha osallistui myös aktiivisesti Espoo Meri Rotaryklubin viikkokokouksiin ja tutustui siten suomalaiseen elämäntyyliin työelämässä olevien näkökulmasta. Hän toimi myös varapresidenttinä ja sihteerinä Rotaract Espoo klubissa.