Rotarit ovat sitoutuneet hävittämään poliotaudin maailmasta. Tutustu rotareiden panostuksiin ja poliotautiin rotarypiirin 1420 videosarjan avulla. Videot löytyvät rotarypiirin 1420 YouTube-kanavalta, joka löytyy osoitteesta  https://www.youtube.com/channel/UC6k1eydy9EwPYsdfl_w9I2Q

Videosarjassa on seitsemän videota, jotka julkaistaan viikoittain yksi kerrallaan syyskuun alusta lukien. Videosarjan ensimmäisessä videossa rotarypiirin 1420 End Polio Now koordinaattori, tutkimusprofessori Merja Roivainen kertoo poliotaudista, eri polioviruksista, polion leviämistavoista ja polion hävittämisestä.

Polio - mistä on kyse

Videosarjan on koostanut Rotarypiiri 1420 ja sen osissa käsitellään polion historiaa ja nykyistä tilannetta sekä sitä miksi on edelleen niin tärkeätä taistella sen hävittämisen puolesta.

Espoo Meri Rotaryklubin jäsenet ovat olleet mukana videosarjan suunnittelussa ja toteutuksessa. Klubimme jäsen Martin Heinrichs toimii videosarjassa haastattelijana. Sarjan toisessa osassa Martin haastattelee klubimme jäsentä ja rotarysäätiökomitean puheenjohtajaa Markku Stenvallia rotarien panostuksista polion hävittämisessä. Klubimme presidentti, Kari Tilli on osallistunut videoiden kuvaukseen ja editointiin.

Videosarjan aiheet ovat

1 Polio – mistä on kyse