”Rotary-nuorisovaihto on nuorille hieno mahdollisuus kokea uutta”, totesivat Espoo Meri Rotaryklubin vaihto-oppilaat. Klubin viikkokokouksessa torstaina 23. toukokuuta vierailleet nuoret selostivat kokemuksiaan nuorisovaihdosta ja esittelivät suunnitelmiaan. Kesäkuussa Yhdysvaltoihin palaava Elizabeth Landauer kokosi yhteen vaihto-oppilasvuotensa tapahtumat. Uudet vaihto-oppilaat Juuli Seppälä ja Ellinoora Lajolinna ovat valmistautumassa lähiaikoina alkaviin nuorisovaihtojaksoihin.

Floridasta kotoisin oleva Elizabeth Landauer aloitti vaihto-oppilasvuoden elokuussa 2018. Hän kävi koulua Tapiolan lukiossa ja asui neljässä isäntäperheessä Espoossa ja Helsingissä. Elizabeth tutustui monipuolisesti Suomeen ja naapurimaihin. Hän vieraili muiden vaihto-oppilaiden kanssa Lapissa ja Virossa ja isäntäperheiden kanssa muualla Suomessa. Elizabeth kertoi tutustuneensa monipuolisesti suomalaisten arkeen ja juhliin. Hän sai mahdollisuuden kokeilla suomalaisia vapaa-ajanviettotapoja kuten veneilyä, luistelua, hiihtoa, avantouintia ja mökkeilyä. Elizabeth kertoi saaneensa runsaasti ystäviä sekä koulutovereista että muista vaihto-oppilaista. Hänen vaihto-oppilasvuotensa päättyy kesäkuussa.

Nuorisovaihto on Espoo Meri Rotaryklubille tärkeä toimintamuoto. Klubi on lähettänyt vuosittain vaihto-oppilaan ulkomaille joko yksin tai yhdessä muiden espoolaisten klubien kanssa. Kokouksessa vierailluista nuorista Ellinoora Lajolinna aloittaa vuosivaihdon Torinossa Italiassa elokuun lopussa ja Juuli Seppälä lähtee kuukauden pituiseen kesävaihtoon Orlandoon Yhdysvaltoihin kesäkuussa.