Runsas 50 henkilöä tutustui Rotaryn nuorisovaihtoon ja Espoon rotaryklubien toimintaan tiistaina 28.8. Opinmäen koululla pidetyssä seminaarissa. Tilaisuudessa esiteltiin nuorisovaihdon eri muotoja, isäntäperheiden toimintaa ja vaihtoon hakemista. Lisäksi Rotary vaihto-oppilaat ja isäntäperheet esittivät kokemuksiaan

Nuorisovaihtoon osallistuneet kertoivat, miten vuosivaihdon tuloksena syntyy usein vuosikausia kestäviä ystävyyssuhteita vaihto-oppilaiden, isäntäperheiden ja koulutoverien kesken.

Rotaryn nuorisovaihto-ohjelma on turvallinen ja edullinen vaihto-oppilaille. Kaikki ohjelmaan osallistuvat toimijat ovat koulutettuja ja toimintaa tarjoaa vapaaehtoistoimijoista rakentuvan turvaverkon vaihtoon lähtijöille sekä Suomeen saapuville nuorille.

Yksityiskohtaiset tiedot Rotaryn nuorisovaihtotoiminnasta ja vaihtoon hakemisesta löytyvät Rotary Youth Exchange RYEn verkkosivuilta osoitteesta rye.fi. Haku syksyllä 2019 vuosivaihtoon lähtevien osalta päättyy syyskuun 2018 lopussa. Hakemukset lähetetään paikalliseen rotaryklubiin.