Lokakuun alussa päättynyt Rotary nuorisovaihto-ohjelman haku toi Espoo Meri Rotaryklubille arvioitavaksi lähes 10 hakemusta. Hakijat ovat tasapuolisesti sekä poikia että tyttöjä ja ovat yleensä 16 vuotiaita hakemuksen tekohetkellä. ”Tämänkin vuoden hakijoilla on hyvä koulumenestys ja heillä on monenlaisia kehittäviä harrastuksia”, toteaa klubin nuorisovaihtoasiamies Teuvo Metsäpelto. Hakijoiden suosikkimaita, joihin ensisijaisesti halutaan, on useita, Pohjois-Amerikan maat, espanjankieliset maat, mutta myös useat Euroopan maat.

Hakijoiden haastattelun yhteydessä haastatellaan myös vanhempia. Hakijoiden vanhempien kanssa käydään läpi myös heidän mahdollisuutensa toimia ainakin muutaman kuukauden isäntäperheenä tänne tulevalle vaihto-oppilaalle tai järjestää muita isäntäperheitä. ”Isäntäperheenä toimiminen on arvokas kansainvälisyyskokemus koko perheelle”, kertoo Metsäpelto.

Espoo Meri Rotaryklubi osallistuu Rotaryn nuorisovaihto-ohjelmaan rahoittamalla joko yksin yhden vuosivaihdon tai yhdessä muiden espoolaisten klubien kanssa vuosittain 2-4 vuosivaihtoa. Haku vuoden 2019 nuorisovaihtoon avataan todennäköisesti elokuussa 2018.