Espoo Meri Rotaryklubin ohjelmaan kuuluu vierailuja mielenkiintoisiin kohteisiin. Tammikuun 21. päivänä 2017 klubi tutustui Mäntässä sijaitseviin Serlachius-museoihin ja paikkakunnan metsäteollisuuden historiaan. Vierailukohteena oli Gösta Serlachiuksen taidesäätiön taidemuseo Gösta ja Gustav-museo.

Taidemuseo Göstassa tutustuimme sekä museon vaihtuviin näyttelyihin että Gösta Serlachiuksen taidesäätiön omiin yksityisiin taidekokoelmiin. Oppaamme esitteli myös taidemuseo Göstan näyttelytilat eli vuorineuvos Gösta Serlachiuksen kotina toimineen kartanon ja vuonna 2014 valmistuneen uudenaikaisen puusta valmistetun paviljongin

Mäntän teollinen historia oli esillä Gustaf-museossa. G.A. Serlachius Osakeyhtiön entisessä pääkonttorissa tutustuimme Serlachius-suvun, yhtiön ja paikkakunnan historiaan sekä osallistuimme yhtiön varatoimitusjohtajan sihteerin opastuksella 1950-luvun henkiseen työpaikkahaastatteluun.