Yksi vuosikymmenen voimakkaimmista pyörremyrskyistä Matthew pyyhkäisi yli Haitin 4.10.2016 aiheuttaen laajoja tuhoja sekä Haitissa että naapurivaltiossa. Haiti tarvitsee merkittävää apua pyörremyrskyn tuhoista selviämiseen. Haitissa asumukset ovat hyvin alttiita myrskytuhoille kuuden vuoden takaisen maanjäristyksen aiheuttaman tuhon jäljiltä. Arviolta 200.000 kotia tuhoutui myrskyssä. Suomen Rotareille on esitetty avustusvetoomus, johon Espoo Meri Rotaryklubi on päättänyt vastata lahjoittamalla Haitiin yhden ShelterBoxin. Boxi sisältää yhden perheen tarvitsemat välttämättömyystarvikkeet eli teltan, vedenpuhdistus- ja säilytystarvikkeet, keittovälineet, moskiittoverkon jne. Vuonna 2015 Suomen Rotarit lahjoittivat yhteensä 93 boxia avustustyöhön.

Rotarien tukemana ShelterBox apua jo nyt jaossa Haitissa. Maassa on noin 400 ShelterBoxia, joiden teltat ovat pääosin sairaanhoidon käytössä. Maahan on saapumassa 3.500 ShelterKitiä, jotka on tarkoitettu perheille. Lisäapua kuitenkin tarvitaan.

Rotarit ovat avainasemassa varmistamassa tämän avustustyön jatkuvuutta. SHELTERBOX tuki ry on virallinen Suomen maaorganisaatio, johon kaikki Suomen Rotarypiirit ovat osallisina. Suomen Rotarit lahjoittivat vuonna 2015 pääorganisaatiolle 69.750 eli 93 ShelterBoxia. Kaiken kaikkiaan koko maailmassa Rotarit lahjoittivat vuonna 2015 yhteensä 3499 boxia, yli 6600 telttaa, 6.884 Shelter kittiä, 7.267 pressua ja tukivat 28.085 perhettä.