Espoo Meri Rotaryklubi osallistui Silakkamarkkinoiden avajaispäivänä lokakuun 7 päivänä järjestettyyn Silakkasoutuun. Kirkkoveneillä soudettiin Finlandia-talolta kauppatorille ja matkalla mitattiin veden laatua Töölönlahdella ja Katajannokan edustalla. Tapahtumalla haluttiin kiinnittää huomiota Itämeren suojeluun ja tukea veden laadun jatkuvatoimista mittausta.

Soutu järjestettiin nyt kuudetta kertaa. Mukana on tällä kertaa 16 kirkkovenettä. Soutajat olivat pääkaupunkiseudun klubien rotareita, Rotary vaihto-oppilaita, vesiensuojelusta kiinnostuneiden yritysten ja organisaatioiden edustajia sekä kansainvälisiä vieraita.

Tilaisuus päättyi Itämeren suojelua käsittelevään seminaariin, jonka erityisaiheena oli merien muoviroskat. Ministeri Kimmo Tiilikainen kertoi seminaarissa ympäristön suojelun ajankohtaisista asioista ja hankkeista.