Espoo Meri Rotaryklubi osallistui Silakkamarkkinoiden avajaispäivänä 1. lokakuuta pidettyyn Silakkasoutuun ja tuki siten rotareiden Itämeri-kampanjaa. Viidennen kerran puhtaiden lähivesiemme ja Itämeren hyväksi järjestetyssä hyväntekeväisyystapahtumassa soudettiin kirkkoveneillä Finlandia-talon rannasta kauppatorille keskelle Silakkamarkkinoita.

Hyväntekeväisyystapahtumaan osallistui 17 venekuntaa ja yhteensä 300 henkeä. Tapahtumalla kerätyt varat lahjoitetaan Vantaanjoen ja Helsingin Seudun Vesiensuojeluyhdistys ry:lle jatkuvatoimisen vedenlaadun mittaamisen mahdollistamiseksi. Näin varmistetuilla tutkimustuloksilla voidaan paremmin kohdentaa vesiensuojelutoimenpiteitä Vantaanjoen valuma-alueella ja pienentää Itämereen päätyvää ravinnekuormitusta.

Finlandia Hall, Hausjärvi-Riihimäen, Herttoniemen, Pasilan ja Vantaa Myyrmäen rotaryklubit sekä rotarypiiri 1420 vastasivat silakkasoudun järjestelyistä.