Espoo Meri Rotaryklubi osallistui Helsingin Silakkamarkkinoiden avajaispäivänä 2.10.2016 järjestettyyn Silakkasoutuun 14 soutajan ja perämiehen joukkueella. Kirkkoveneillä soudettiin nyt jo neljännen kerran. Soudulla kerättiin varoja, jotka käytetään lähivesien ja Itämeren hyväksi. Tapahtumasta saadut varat lahjoitetaan Vantaanjoen ja Helsingin Seudun Vesiensuojeluyhdistys ry:lle jatkuvatoimisten vedenlaadun mittausvälineiden hankintaan. Luotettavilla tutkimustuloksilla voidaan paremmin kohdentaa vesiensuojelutoimenpiteitä Vantaanjoen valuma-alueella ja pienentää Itämereen päätyvää ravinnekuormitusta.

Kirkkoveneillä soudettiin noin 6 kilometrin matka Finlandia-talolta Töölönlahdelta Kauppatorille. Veneitä tapahtumassa oli 13 ja osanottajia yhteensä noin 230. Silakkasoudun kautta joukkueemme sai hienon kokemuksen nähdä Helsinkiä mereltä ja mahdollisuuden tutustua soutukulttuuriin. Soutaminen oli odotettua helpompaa ja hauskempaa. Soudun aikana pääsimme myös mittaamaan Itämeren veden läpinäkyvyyttä, totesi Merirotareiden joukkueen kapteeni Kalevi Hauvonen.

Tapahtuman järjestivät Finlandia-talon, Hausjärvi-Riihimäen, Pasilan, Herttoniemen ja Vantaa Myyrmäen rotaryklubit sekä Etelä-Suomen ja Viron Rotarypiiri 1420.