Etelä-Suomen ja Viron rotarypiirin 1420 kuvernööri Irmeli Viherluoto-Lindström ja apulaiskuvernööri Heikki Savander tutustuivat Espoo Meri Rotariklubiin torstaina 25. lokakuuta. Vierailun aikana kuvernööri keskusteli klubin jäsenten kanssa rotariuden keskeisistä asioista ja kuunteli klubin ajatuksia ja suunnitelmia toiminnan kehittämisestä. Keskeisiä keskusteluaiheita olivat rotareiden projektit ja toiminnan näkyvyyden lisääminen.

Kuvernööri kertoi rotareiden päätavoitteista ja totesi, että kärkiteemat ovat ennallaan. ”Tavoitteena on saada aikaan pysyviä muutoksia projektien kautta”, Viherluoto-Lindström painotti. Rotarit ovat edelleen sitoutuneet polion hävittämiseen maailmasta ja keräävät varoja rokotuksiin. Polion hävittäminen on Rotaryn lupaus maailman lapsille. Ilmastonmuutos on nousemassa uutena teemana rotareiden agendalla.

Tapaamisessa keskusteltiin klubien ja projektien kehittämisestä ja kuvernöörille esiteltiin Espoo Meri Rotaryklubin projekteja nuorisovaihtoa, osallistumista Itämeren suojeluun ja Silakkasoutuun, SchelterBox-lahjoituksia ja kouluyhteistyötä.