Suomalaiset rotarit ovat keränneet Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi 490 000 dollaria lahjoitettavaksi maailman lasten elämää parantaviin projekteihin. Lahjoitukset ovat tulleet rotareilta henkilökohtaisesti. Kaikki rotaryklubit tukevat Rotaryn poliorahastoa, minkä lisäksi useissa klubeissa on päätetty lisälahjoituksesta hankkeeseen. Espoo Meri Rotaryklubi osallistui aktiivisesti keräyksen ja lahjoitti yhteensä 3000 dollaria.

Lahjoitukset on tehty Rotarysäätiön (the Rotary Foundation) vuosi- ja poliorahastoihin lahjoittavan klubin omalla päätöksellä. Kerätystä puolesta miljoonasta noin 100 000 dollaria kohdistuu polion hävittämiseen maailmasta ja jäljelle jäävä 390 000 dollaria ohjataan projekteihin, joilla parannetaan maailman lasten elämää, erityiskohteina lukutaito, terveys, tytöt ja puhdas vesi.

Rotaryn vuosirahastoon lahjoitetut rahat palautuvat kolmen vuoden kuluttua takaisin lahjoittaneen klubin rotarypiirille, joka päättää rahojen kohdistamisesta piirin klubien uusiin projekteihin. Suomalaisilla rotareilla on käynnissä useita monivuotisia hankkeita esimerkiksi lasten koulutuksen tukemiseen Afrikassa.

Rotarysäätiölle lahjoitetuista rahoista palautuu noin 95 prosenttia takaisin käytettäväksi klubien omiin projekteihin. Säätiö rahoittaa vuosittain 120 miljoonalla dollarilla lähes 1000 projektia maailmassa. Sen suurin hanke on ollut vuonna 1985 aloitettu projekti polion hävittämiseksi maailmasta.