Hei ja terveiset Torinosta, Italiasta!

Aika menee täällä hurjan nopeasti ja nyt jo neljä kuukautta takana. Kaikki on sujunut hyvin ja viihdyn täällä. Ensimmäinen host perhe on tosi mukava, ja olen tavannut myös muut host perheet. Koulua käyn kielipainoitteisessa lukiossa ja sielläkin kaikki mukavasti. Italian lisäksi opiskelen saksaa, englantia ja ranskaa. Koulu on toki erilaista kuin mitä Suomessa: kaikki muistiinpanot kirjoitetaan käsin ja suullisia kokeita on paljon. Luokkalaiset ja opettajat ovat kaikki ystävällisiä.

Italian kielitaito on myös jo kehittynyt todella paljon. Kotona ja kavereiden kesken puhutaankin pelkkää italiaa 🙂 Vielä on kuitenkin matkaa sujuvaan italiaan, mutta sitä kohti ollaan kovasti menossa.

Näihin neljään kuukauteen on kuulunut vaikka ja mitä, muun muassa Rotaryn orientaatioviikonloppu Tivolissa lähellä Roomaa, jossa oli kaikki 190 tällä hetkellä Italiassa olevaa vaihto-oppilasta. Sen lisäksi osallistuin Italia tourille, jossa noin viikon ajan kiersimme Italiaa. Kävimme muun muassa Milanossa, Firenzessä, Pisassa, Roomassa, Vatikaanissa, Napolissa, Pompeiissa ja Sorrentossa. Mieletön viikko ja paljon nähtävää!

Ensimmäisellä ja toisella host perheelläni on asunto Alpeilla, jossa olemme käyneet viikonloppuisin. Laskettelemaankin olen päässyt Alpeilla.

Ensimmäinen perheenvaihto on Uudenvuoden jälkeen ja yhteensä mulla on kolme hostperhettä.

Kiitos vielä tästä mahdollisuudesta, jonka te ja Rotary mahdollistatte.

Ellinoora Lajolinna