Oman biologisen, juridisen ja sosiaalisen sukupuun tunteminen on osa kunkin omakuvaa. Oman taustan ja suvun historia kiinnostaa siksi kaikkia, ainakin jossain vaiheessa elämää.

Espoo Meri Rotaryklubin vieraana oli torstaina 27. elokuuta sukututkimukseen erikoistunut SITRAn johtava asiantuntija Marja Pirttivaara. Hän kertoi esityksessään geneettisestä sukututkimuksesta ja esitteli DNA-testien perusasiat. Pirttivaara kuvasi DNA-testien käyttökohteita ja esitteli yksityishenkilöille suunnattuja yritysten tarjoamia DNA-tutkimuspalveluja.

Marja Pirttivaara on kirjoittanut aiheesta kirjan “Juuresi näkyvät – Geneettisen sukututkimuksen ABC”. Kirja on geneettisen sukututkimuksen harrastajille suunnattu suomenkielinen perusteos, jossa on sekä käytäntöä että teoriaa.

Marja Pirttivaara ja Kari Tilli