”Täällä näytön toisella puolella kirjoittelee 17-vuotias espoolainen tyttö blogin nimen mukaisesti meren toiselta puolen, Chilestä. Mulla tulee huomenna sunnuntaina 20. päivä täyteen kolme kuukautta siitä, kun laskeuduin tänne Chilen auringon alle.

Oon vaihtarina Rotaryn kautta, ja tähän mennessä voin vaan kiitellä rotareita sekä täällä että koti-Suomessa. Asun Chilen pääkaupungista Santiagosta tunnin verran etelään, Rancaguassa, joka on suunnilleen Espoon kokoinen kaupunki. Kaikki löytyy läheltä, tekemistä riittää ja edes Santiagoon ei ole pitkä matka. Mulla tulee nykytiedoin olemaan kolme perhettä, ja ensimmäinen perheenvaihto on uuden vuoden aikoihin.

Asun tällä hetkellä siis vielä mun ensimmäisessä isäntäperheessä, enkä mä olisi voinut ihanampaan perheeseen päästäkään. Arkisin kotona asustaa mun lisäksi vanhemmat ja kaksi koiraa host veljen opiskellessä parin tunnin automatkan päässä Valparasossa. Perheeseen kuuluu myös mun ikäinen tyttö, joka on vaihto-oppilaana Jenkeissä.

Koulua oon käynyt ensimmäisestä viikosta alkaen Rancaguan keskustan yksityiskoulu Instituto OHigginsissä. Mun kanssa samalla luokalla on myös yksi ranskalainen tyttö, ja yhteensä meitä vaihtareita on koko koulussa kaksitoista. Koulupäivät on suurin piirtein kahdeksasta puoli kolmeen, ja koulun jälkeen jään usein koululle urheilemaan tai keskustaan kavereiden kanssa. Joulukuun ensimmäisellä viikolla täällä alkaa kolmen kuukauden kesäloma, eli muutaman viikon päästä mä oonkin taas lomailemassa.”

Viestin oli lähettänyt Eveliina Lajolinna.