Samantha Lim saapui Suomeen ja aloitti Rotary vuosivaihdon elokuussa. 17 vuoden ikäinen Samantha on kotoisin Waterloosta Kanadan Ontariosta. Hän harrastaa pianonsoittoa ja tanssia ja on aktiivinen vapaaehtoistyössä sekä koulussa että omassa kaupungissaan. Samantha on kiinnostunut matkustamisesta ja muista kulttuureista. ”Arvostan suuresti mahdollisuutta tutustua Suomeen ja erityisesti Suomen hienoon koulujärjestelmään”, Samantha kertoi Espoo Meri rotareille klubin viikkokokouksessa 24. elokuuta.

Vuosivaihto on vuoden mittainen perhe- ja opiskelujakso. Isäntäklubina toimiva Espoo Meri Rotaryklubi on järjestänyt Samanthalle kolme isäntäperhettä Espoossa. Hän opiskelee Tapiolan lukiossa ja hänen vuosivaihto-ohjelmassaan on opiskelun lisäksi isäntäperheiden ja rotarien järjestämiä tutustumismatkoja. Samantha on jo saanut mahdollisuuden tutustua muihin vaihto-oppilaisiin ja on käynyt viiden päivän suomenkielen kurssin, jossa opetettiin suomenkielen alkeet. Samanthan lähettävä kanadalainen Rotaryklubi on the Rotary Club of Waterloo, jossa on 65 jäsentä.

As a school year exchange student, Ms Samantha Lim will spend one year in Finland, starting in August 2017. Samantha is 17 years old and is living in Waterloo, Ontario in Canada. She plays piano and enjoys dancing. She is active in voluntary work both at her school and own city. Samantha is interested in traveling and other cultures. ”I very much appreciate this opportunity to visit Finland and to become familiar with the excellent Finnish school system”, Samantha told Rotarians at the weekly meeting of the Espoo Meri Rotary club on 24 August.

Samantha will be hosted by three families during the year. She will study in the Tapiola Upper Secondary School (Tapiolan lukio). Her program will include, in addition to studying, visits organized by her hosting families and the Rotarians. Samantha has already met other exchange students and has participated in a Finnish language course lasting five days and focusing on basics of the Finnish language. Samanthas visit to Finland is supported in Canada by the Rotary Club of Waterloo, which consists of 65 Rotarians.