Miten paikallislehdet menestyvät globalisoituvassa tiedonvälityksen ja somen maailmassa? ”Elämä on paikallista ja siksi paikallislehdet tarjoavat ihmisiä lähellä olevia ja kiinnostavia uutisia”, totesi Kaunis Grani lehden päätoimittaja Jan Snellman. Espoo Meri Rotaryklubin kokouksessa 15. marraskuuta vieraillut Snellman kertoi rotareille uutistuotannon haasteista ja trendeistä.

Snellman on Kauniaisissa ja Espoossa jaettavan Kaunis Grani paikallislehden päätoimittaja. Hän kertoi toimittajan työstä ja uutistuotannon arjesta sekä omasta työkokemuksestaan STT:n toimittajana ja ruotsinkielisen toiminnan esimiehenä. Hän korosti työn monipuolisuutta ja tiedonvälityksen nopeuden tärkeyttä. Tiedonvälitys on tänään ajantasaista ja uutistuotanto toimii kaikkina vuorokauden aikoina.

Rotareita kiinnostivat tiedonvälityksen muutostrendit sekä printti- ja digi-median suhteet. Snellman korosti vuorovaikutusta paperilehden ja verkkolehden välillä. Hän kertoi myös digitaalisten uutisrobottien käytöstä esimerkiksi urheilu-uutisten tuotannossa tai yritysten tulostietojen raportoinnissa.

Kaunis Grani-lehti on ilmestynyt vuodesta 1971 lähtien Kauniaisten paikallislehtenä ja samalla Kauniaisten kaupungin virallisia tiedotuksia välittävänä kanavana.