”Kristallinkirkkaalla strategialla, osaavalla johtamisella ja hyvällä laadulla organisaatio yleensä menestyy”, totesi Risto Louhenperä Credicon Oy:stä. Hän kertoi organisaatioiden johtamisesta ja siihen liittyvistä haasteista Espoo Meri Rotaryklubin rotareille torstaina 24. syyskuuta.

Louhenperä kuvasi kokemuksiaan johtajana ja johtajien valmentajana. Hän on toiminut toimitusjohtajana kansainvälisessä teollisuudessa, mm. Ahlstrom Automationilla ja VTI:llä. Hänen yrityksensä Credicon Oy on keskittynyt ammattimaisen johtamisen valmennukseen.

Louhenperä esitteli johtamista palvelutehtävänä, jolloin johtajat tekevät tulosta toisten ihmisten kautta ja yhteistyössä heidän kanssaan. Hyvä johtajuus (merkityksen antaminen kaikelle tekemiselle organisaatiossa) puolestaan tukee arkista johtamista, viestin perillemenon ja ymmärtämisen varmistamista.

Louhenperä paljasti myös, mitä huono johtajuus tarkoittaa organisaation kannalta. Se näkyy usein siten, että johtamisen käsitteitä ei tunneta, johtaminen ei kiinnosta aidosti johtajia, roolit ovat epäselvät, strategia puuttuu ja oleellinen informaatio hukkuu sekavaan viestintään.

Risto Louhenperä