Rotary nuorisovaihto tarjoaa vaihto-oppilaille mahdollisuuden tutustua eri maiden kulttuureihin ja oppia monimuotoisuuden arvostamista. Yhdysvallat ja Australia ovat suosittuja vierailumaita englannin kielen vuoksi. Eveliina Lajolinna valitsi vierailun kohteeksi Chilen. Hain nuorisovaihtoon erityisesti Chileen, koska haluan oppia hyvin espanjankielen. Uskon, että Chile antaa minulle myös hyvän mahdollisuuden tutustua vieraaseen kulttuuriin ja osoittaa, että kykenen sopeutumaan uuteen ympäristöön, kertoi Eveliina Lajolinna Espoo Meri rotareille klubin viikkokokouksessa 19.5.2016. Kokoukseen osallistuneet Eveliinan vanhemmat Sari (kuvassa vasemmalla) ja Petteri Lajolinna kertoivat odotuksiaan tyttärensä vaihto-oppilasvuodesta ja odotuksiaan Espooseen Chilestä tulevan vaihto-oppilaan ensimmäisenä isäntäperheenä.

Klubin nuorisovaihtoasiamies Kari Kurki kertoi, että klubi sai korkeatasoisia nuorisovaihtohakemuksia runsaasti. Klubin tavoitteena on lähettää vuosittain yksi vaihto-oppilas ulkomaille ja vastaavasti isännöidä yhtä vaihto-oppilasta. Nuorisovaihto on rotareille ja Espoo Meri Rotary klubille tärkeä toiminnan muoto.

Ennen vaihtoon lähtöä rotarit ovat järjestäneet Eveliinalla ja muille Suomesta vaihtoon lähteville nuorille perehdyttämiskoulutusta. Eveliina on myös ollut jo yhteydessä ensimmäiseen isäntäperheeseen Chilessä.

Lisää tietoa Rotaryn nuorisovaihdosta löytyy Suomen Rotaryn nuorisovaihdon sivuilta osoitteessa www.ryefinland.com tai klubin projektiesittelyosiosta.