Syyskuussa kantaesityksen saanut Kansallisteatterin itsesensuurikomedia SUMU esitettiin lokakuun 27. päivänä rotareille omana näytöksenä. Hyvän tekemisen varojen lisäämiseksi olemme päättäneet ostaa oman näytöksen ja nauttimalla tästä esityksestä tuemme myös rotarysäätiön 100-vuotiskeräystä, toteaa piirikuvernööri Markku Stenvall. Esityksellä rotarit toistivat vuonna 2014 toteutettua varainkeräysideaa, jossa rotarypiiri yhdessä kerää valitsemalleen projektille varoja. Edellisellä kerralla kohteena oli Uusi Lastensairaala.

Näytelmäkirjailija-ohjaaja Juha Jokelan SUMU-komedia tarkastelee pienen valtion kansalaisten eettisiä arvoja kansainvälisen suurvaltapolitiikan varjossa. Näytelmä yhdistää elinkeinoelämän, tieteen ja ulkopolitiikan ristiriitaiset näkökulmat komedian keinoin.