Espoo Meri Rotaryklubi teki ShelterBox-avustusjärjestölle lahjoituksen, jonka turvin katastrofissa kotinsa menettänyt perhe saa elämisen kannalta olennaisia tarvikkeita. Klubimme pitää ShelterBox-toimintaa tärkeänä ja vaikuttavana ja on myös aiemmin tehnyt vastaavia lahjoituksia.

Joka vuosi tuhannet ihmiset ympäri maailmaa menettävät katastrofin seurauksena kotinsa, omaisuutensa ja toimeentulonsa. Shelterbox tarjoaa heille suojan ja perustarvikkeet katastrofin jälkeen. Tuella on vastattu maanjäristyksiin, tulviin, tulivuorten purkauksiin, tsunameihin ja pyörremyrskyihin.

Suomen Rotarypiirit keräsivät yhteisesti huomattavan lahjoituksen Haitin maanjäristyskatastrofiin vuonna 2010. Tämän lisäksi Suomessa rotaryklubit ja yksittäiset rotarit ovat tehneet lahjoituksia toimintaan.

ShelterBox on avustusjärjestö, joka toimittaa nopeasti hätäsuojia ja –tarvikkeita näille perheille. Järjestö on rotareiden Iso-Britanniassa vuonna 2000 perustama hyväntekeväisyysjärjestö. ShelterBox-järjestön nimi tulee vihreästä muovilaatikosta, joka sisältää teltan, lieden, huopia, hyttysverkkoja, työkaluja, astioita ja vedenpuhdistimen.

ShelterBox-organisaation operaatiokeskus ja päävarasto ovat Cornwallissa, Englannissa. Järjestö hankkii ja toimittaa laatikot avustuskohteisiin. Näin katastrofista kärsineet perheet saavat alun uudelle elämälleen.

Lue lisätietoja järjestön Suomen toiminnasta:   http://www.shelterboxtuki.fi