Espoo Meri Rotaryklubin viime vuonna Italiaan lähettämä lukiolainen Ellinoora Lajolinna kertoi rotareille 10. syyskuuta kokemuksiaan Italiasta, elämästä italialaisissa isäntäperheissä sekä opiskelustaan italialaisessa lukiossa.

Ellinooran Rotary vuosivaihto suuntautui Piemonten alueen Torinoon Pohjois-Italiassa. Hänen isäntäklubinaan toimi Rotary club Torino Cavour, joka kuuluu Pohjois-Italian rotarypiiriin 2031. Tämä piiri isännöi viime vuonna 11 vaihto-oppilasta, joiden kotimaat olivat Suomi, Venäjä, Kanada, Brasilia, USA, Meksiko, Argentiina, Australia ja Taiwan.

Rotarit järjestivät perinteiseen tapaan vaihto-oppilaille yhteistä ohjelmaa ja tutustumismatkoja. Ellinooran orientaatioviikonloppu suuntautui Roomaan, jossa hän tapasi 190 vaihto-oppilasta 31 maasta, mukaanluettuna kuusi suomalaista. Myöhemmin järjestetty Italian kiertomatka suuntautui Milanoon, Firenzeen, Pisaan, Roomaan, Napoliin ja Pompeiin.

Isäntäperheissä Ellinoora tutustui italialaiseen jouluun ja perinteisiin, unohtamatta italialaista ruokaa

Ellinoora opiskeli kielipainotteisessa lukiossa, jonka painotuksena oli taidehistoria ja opiskelukielenä Italia. Hän kertoi rotareille erityisesti suomalaisen ja italialaisen koulun eroista.

Ellinooran kotiinpaluu tapahtui ennakoitua aiemmin eli jo maalis-huhtikuun vaihteessa koronaepidemian vuoksi. Hän jäi kaipaamaan erityisesti peruuntunutta Venetsian matkaa.

Eliinoora ja klubin presidentti