Kansanedustaja Elina Lepomäki kertoi rotareille Euroopan ja Suomen haasteista ja kehitystarpeista. Espoo Meri Rotaryklubissa torstaina 8. marraskuuta vieraillut Lepomäki hahmotteli kansainvälisiä yhteiskunnallisia ja taloudellisia trendejä ja ilmiöitä. Hän analysoi myös populististen puolueiden menestyksen syitä sekä kertoi eduskunnassa käsittelyssä olevista ajankohtaisista asioista.

Eduskunnassa käsittelyssä oleva esitys sote-uudistuksesta, valinnanvapauslaista ja maakuntauudistuksesta herätti kokouksessa runsaasti kiinnostusta. Lepomäki kertoi lakiluonnoksen sisällöstä ja asiakkaiden palvelujen laadun kohottamisen ja kustannusten hallinnan toimintamallista.

Elina Lepomäki on julkaissut ajatuksistaan kirjan Vapauden voitto. Kirjassa hän kertoo, miten Suomea tulisi uudistaa uuden toimintamallin pohjalta.