Chilen ja Suomen luonnonolosuhteissa ja yhteiskunnissa on jonkin verran eroja, mikä on lisännyt mielenkiintoani tutustua Suomeen ja on antanut hyvän mahdollisuuden maiden vertailuun, kertoi chileläinen vaihto-oppilas Francisca Del Pozo rotareille 26. tammikuuta. Francisca esitteli rotareille monipuolisesti Chileä, hänen kotikaupunkiaan ja omia taustayhteisöjään. Vaihto-oppilaana hän on tutustunut Suomeen monipuolisesti. Hän kertoi rotareille myös Chilen ja Suomen koulujärjestelmien yhteisistä piirteistä ja eroista.

Espoo Meri Rotaryklubin vaihto-oppilas Francisca saapui Suomeen viime elokuussa. Hän asuu kolmessa eri perheessä ja opiskelee Tapiolan lukiossa. Rotarit ovat järjestäneet vaihto-oppilaille monipuolisen ohjelman ja mahdollisuuden tutustua vierailupaikkakunnan lisäksi laajemmin Suomeen.

Klubin tavoitteena on lähettää vuosittain yksi vaihto-oppilas ulkomaille ja vastaavasti isännöidä yhtä vaihto-oppilasta, toteaa klubin nuorisovaihtoasiamies Kari Kurki. Rotary nuorisovaihto tarjoaa vaihto-oppilaille mahdollisuuden tutustua eri maiden kulttuureihin ja oppia monimuotoisuuden arvostamista. Nuorisovaihto on rotareille ja Espoo Meri Rotaryklubille tärkeä toimintamuoto.

Lisää tietoa Rotaryn nuorisovaihdosta löytyy Suomen Rotaryn nuorisovaihdon verkkosivuilta osoitteesta www.ryefinland.com ja klubin projektiesittelyosiosta