Walki Group Oy:n toimitusjohtaja Leif Frilund vieraili Espoo Meri Rotaryklubin viikkokokouksessa torstaina 12. lokakuuta kertomassa metsäteollisuuden ja Walki Groupin uudistumisesta. ”Walki pyrkii taistelemaan ilmastonmuutosta vastaan ja hyödyntämään kestävän kehityksen ja resurssitehokkuuden luomat mahdollisuudet yrityksen kehittämisessä”, kertoi Leif Frilund

Walki-konserni on johtava teknisten laminaattien ja suojapakkausmateriaalien valmistaja. Yritys on erikoistunut kuitupohjaisiin monikerroksisiin laminaattituotteisiin, joita voidaan käyttää esimerkiksi energiatehokkaassa rakentamisessa tai elintarvikepakkauksissa. Yrityksellä on noin 900 työntekijää Suomessa, Saksassa, Alankomaissa, Puolassa, Venäjällä, Iso-Britanniassa ja Kiinassa. Konsernin vuotuinen liikevaihto on yli 300 miljoonaa Euroa. Yrityksen juuret ulottuvat vuonna 1931 Valkeakoskella käynnistettyyn tuotantoon.

”Walkin toimialalla tavoitteena on päästä eroon öljypohjaisista tuotteista ja ottaa käyttöön uusia materiaaleja, jotka tuovat aiempaa alhaisemman hiilijalanjäljen ja ovat ympäristöystävällisiä”, kertoi Frilund. Yritys taistelee ilmastonmuutosta vastaan monipuolisin keinoin ja tuottein: rakennusten lämpöeristyksen tehostamisella, muovin korvaamisella biokuiduilla, kierrätyksellä ja uudelleenkäytöllä, elintarvikejätteiden määrän pienentämisellä ja puhtaiden teknologioiden käytöllä.