Espoo Meri Rotaryklubin vaihto-oppilas Arthur Dehalu vieraili klubimme kokouksessa 12. joulukuuta ja kertoi kotimaastaan Belgiasta ja neljän kuukauden oleskelustaan Suomessa.

Arthurin kotikaupunki on Namur, joka on Namurin provinssin ja koko Vallonian pääkaupunki. Kaupungissa on runsas 100 000 asukasta, joista enemmistö puhuu äidinkielenään ranskaa. Arthur pelaa rugbyä, harrastaa partiota ja on kiinnostunut psykologiasta.

Arthur on innostunut vaihto-oppilasvuodesta Suomessa, koska pohjoismaat kiinnostavat häntä. Hän oli jo ennen vierailua tietoinen suomalaisesta koulutusjärjestelmästä ja odotti innolla suomalaista talvea ja lunta.

Arthur saapui kesällä Suomeen ja aloitti vaihto-oppilasvuoden Espoossa. Hän on tyytyväinen suomalaiseen koulujärjestelmään ja opiskeluun Tapiolan lukiossa. Hän on oppinut erityisesti englantia ja päivä päivältä enemmän Suomen kieltä. Hän kertoi rotareille yksityiskohtaisesti näkemyksiään suomalaisista ja belgialaisista kouluista.

Opiskelun ohessa Arthur on vieraillut Lapissa rotareiden muiden vaihto-oppilaiden kanssa. Hän oli yllättynyt Helsingin seudun leudosta säästä, mutta siitä huolimatta hän on ehtinyt opetella lumilautailua ja luistelua.