Helsingin yliopiston Venäjän tutkimuksen professori Timo Vihavainen kertoi rotareille, miltä Pietari näytti suomalaisten silmin 1800-luvulla. Espoo Meri Rotaryklubin kokouksessa 6.4. vieraillut Vihavainen on tutkinut monipuolisesti Suomen ja Venäjän historiaa. Hän kertoi herkullisten esimerkkien avulla suomalaisten ja venäläisten eroista ja siitä millaisena mallikaupunkina Pietaria pidettiin Suomessa 1800-luvulla.

Timo Vihavainen on toiminut Helsingin yliopiston Venäjän tutkimuksen professorina vuodesta 2002. Hän on tutkinut Venäjän lisäksi Suomen historiaa suomettumisen aikana ja on julkaissut mm kirjat Kansakunta rähmällään: Suomettumisen lyhyt historia, Länsimaiden tuho ja Itäraja häviää. Hän on opiskellut Moskovan yliopistossa ja on toiminut Suomen Pietari-instituutin johtajana sekä Suomen Akatemian tutkijana.